Clinic BC Blue Drakes op nieuwe basketbalveld Essenlaan


Voorbeeld van nieuw veld.
Voorbeeld van nieuw veld. (Foto: Blue Drakes)

Clinic BC Blue Drakes op nieuwe basketbalveld Essenlaan

Woerden - Op het gloednieuwe basketbalveld aan de Essenlaan in Woerden organiseert de Basketbalclub Blue Drakes op zaterdag 11 juli een speciale basketbalclinic voor de jeugdleden van de club. De clinic is de eerste van een reeks activiteiten die voor de opening van het nieuwe veld worden georganiseerd. Begin september zal de officiële opening van het gerenoveerde Essenlaanveld plaatsvinden.

De clinic wordt gehouden van 13.00 uur tot 14.15 uur en staat onder leiding van twee topmensen uit het Nederlandse basketbal Ben Ponsioen en Arvin Slagter. Deze beide trainers hebben hun sporen verdiend in de basketbalwereld. Ben als FIBA-coach en hoofdopleider van de Nederlands Basketball Bond en Arvin als speler van Donar en het Nederlands Basketbalteam.

De jeugdteams van Blue Drakes krijgen op deze manier de gelegenheid om de spits af te bijten op het nieuwe veld en te laten zien of hun spelkwaliteiten niet te veel geleden hebben tijdens de gedwongen stilstand vanwege de corona-beperkingen.

Belangstellenden die als toeschouwer de clinic willen bijwonen zijn van harte welkom. Rond het veld is voldoende ruimte om op gepaste 1½ m afstand van elkaar toe te kijken.

Eerste superveld van Woerden
Het vernieuwde veld aan de Essenlaan is het eerste volwaardig professioneel basketbal speelveld in Woerden. Er ligt een kunststof vloer en de basketbalpalen zijn vernieuwd en in hoogte verstelbaar. Een tweede veld, met een asfaltvloer, ligt naast het kunststofveld. De omliggende scholen en de buurt hebben daarmee een prachtige faciliteit gekregen voor het beoefenen van de basketbal sport. Het veld is er gekomen dankzij de inspanningen van de gemeente Woerden en de basketbalclub Blue Drakes. Theo Straub, voorzitter van de Blue Drakes: “We zijn trots dat het er nu ligt. Dankzij de hulp van sponsors zijn we er in geslaagd voldoende geld bij elkaar te krijgen om dit samen met de gemeente te realiseren."

Er kan op beide velden ook heel goed 3x3 basketbal gespeeld worden. Tijdens de clinic zal er ongetwijfeld aandacht worden gegeven aan deze nieuwe vorm van het basketbalspel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden