Vooral thuis aan het werk.
Vooral thuis aan het werk. (Foto: Kunstkring Woerden)

Corona, impuls voor creativiteit bij de Kunstkring Woerden

Woerden - Twee leden van de expositiecommissie van de Kunstkring, Aart Sliedrecht en Marlouke San Giorgi, daagden de leden uit om het werk uit hun 'quarantaine-tijd' online te exposeren. Vier geplande exposities waren in de afgelopen maanden al geannuleerd. Expositieruimtes waren niet beschikbaar.

Aart en Marlouke: “Het was een bijzondere voorbereiding. Normaal kijk je als commissie naar het lijstwerk, kan het goed worden opgehangen, wat zijn de afmetingen, hoe is de lichtval. Nu vroegen we om voldoende aantal pixels. En dat is wel even lastig voor sommige mensen”.

Aart: “Ja, hoewel een smartphone-foto eigenlijk voldoende is, zijn we bij een paar toch even opnieuw een foto gaan maken”.
Bij een expositie wil je weten wat er te koop is, je wilt het van dichtbij bekijken en op de opening wil je de maker zelf even spreken. Marlouke: “We wilden daaraan zoveel mogelijk tegemoet komen. Een uitdaging dus. En het werd een succes. Nu eens geen gesleep met schilderijen, taalkunst, foto’s, ruimtelijk werk of keramiek, maar op je gemak en zonder tijdsdruk een gevarieerd en verrassend totaalbeeld creëren”.

Een record aantal van 40 deelnemers schreef in met werk en ook met foto’s van hun werkplek in coronatijd. De online expositie is van 1 juli tot en met eind september te zien op de website van de Kunstkring Woerden (www.kunstkringwoerden.nl). Op de eerste dag waren er al 120 bezoekers op de digitale expositie.

De Kunstkring Woerden wil haar ervaringen graag delen met andere creatieve groepen.
Met de versoepeling van de maatregelen kan er vanaf 1 juli weer in het atelier van de Kunstkring aan de Edisonweg worden gewerkt. Eind september is de expositie over het nieuwe

AB

normaal in de Bibliotheek in Woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden