Foto: Alex de Kuijper

Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Van Ingen

Woerden - De heer Van Ingen en mevrouw Van Ingen-Dubbis uit Zegveld kreeg zaterdag een Koninklijke onderscheiding uit handen van Burgemeester Victor Molkenboer. Het echtpaar Van Ingen stopt met de organisatie van de werkvakanties naar Roemenië. Deze bijeenkomst markeert dit moment. Het echtpaar is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Oorspronkelijk zou de uitreiking plaatsvinden tijdens een reünie waarbij iedereen welkom was die de afgelopen 18 jaar mee is geweest op werkvakantie naar Roemenië met de Werkgroep Zegveld en het echtpaar Van Ingen. In verband met het coronavirus gaat de reünie niet door en vond de uitreiking plaats in aanwezigheid van de naaste familie. De uitreiking wordt door de familie live uitgezonden voor alle leden van de Werkgroep Zegveld die mee geweest zijn op een werkvakantie naar Roemenië.

Verdiensten
1997 – heden: Meneer Van Ingen is oprichter en coördinator van de Werkgroep Zegveld. Kort daarna sloot ook mevrouw Van Ingen zich bij de werkgroep aan. De werkgroep verleent humanitaire hulp in Roemenië. Meneer onderhoudt samen met zijn echtgenote het contact met de projecten ter plaatse en coördineert nieuwe projecten. In de zomer gaan zij samen met de leden van de werkgroep Zegveld op werkvakantie naar Roemenië om de projecten te realiseren. Mevrouw Van Ingen heeft de Roemeense taal eigen gemaakt en fungeerde als tolk. Gedurende het hele jaar werft het echtpaar de fondsen door het organiseren van acties, zoals het organiseren van kledingbeurzen, pannenkoeken-verkoop, het inzamelen van oud ijzer en oud papier.

Sinds 2006 organiseert het echtpaar ook jaarlijks tussen Kerst en de jaarwisseling een reis naar Roemenië, waarbij bijbels, kleding en voedsel wordt uitgedeeld. Meneer Van Ingen zamelt alle goederen van tevoren in. 

Voor Stichting Samen op de Levensweg helpt de heer Van Ingen in het sociaal centrum De Oase te Roemenië, hij deelt de maaltijden uit aan de straatkinderen en geeft huiswerkbegeleiding. Ook zorgt hij voor het onderhoud van het gebouw en de (groente)tuin. Mevrouw Van Ingen verzorgt de maaltijden, deelt deze uit aan straatkinderen, ondersteunt bij knutsel activiteiten en de moedertraining. 

Het echtpaar gaat stoppen met de organisatie van de werkvakanties naar Roemenië (maar niet met het verzamelen van goederen en werven van de fondsen). 

Ook was mevrouw Van Ingen van 1992 tot 2002 (vice)voorzitter van de vrouwenvereniging van de Christelijk Gereformeerde Kerk Nieuwkoop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden