Carla Regina. "Al haar verdiensten samen maken dat zij deze onderscheiding enorm verdient." Foto: Luciana Blair Potography
Carla Regina. "Al haar verdiensten samen maken dat zij deze onderscheiding enorm verdient." Foto: Luciana Blair Potography (Foto: )

Carla Regina ontvangt belangrijke Italiaanse onderscheiding

Woerden - Het kwam als een grote verrassing: Carla Regina wordt geridderd met een zeer belangrijke Italiaanse onderscheiding. De initiatiefnemer en artistiek leider van het Opera Viva Festival ontvangt de onderscheiding in oktober tijdens een officiële ceremonie op de Italiaanse ambassade in Den Haag.

Operazangeres en theatermaker Carla Regina ontvangt de ‘Ridder van de Orde van de Ster van Italië’, een onderscheiding in de kunst- en cultuursector van de President van de Italiaanse Republiek Mattarella. De ambassadeur van Italië, de heer Andréa Perugini, zal deze uitreiken.

Deze onderscheiding wordt toegekend aan Italianen die een grote verbinding hebben gelegd tussen de cultuur en taal van Italië en het buitenland. Carla ontwikkelde in Nederland grote culturele initiatieven waarmee ze een sterke verbinding legde tussen Italië en Nederland. Zij gaf hier mede vorm aan door liefdadigheidswerk van sociale en maatschappelijke waarde.

Carla Regina zette Woerden met ‘opera’ op de kaart. Zij is al meer dan tien jaar de leider van het Opera Viva gezelschap in Het Klooster. Zij is initiator en artistiek leider van het Opera Viva Festival, dat in 2019 voor de eerste keer plaatsvond en waarmee ze opera voor een groot publiek toegankelijk wil maken en liefhebbers en toeristen uit het hele land naar cultureel Woerden laat komen.

Zij werkte samen met Stichting Groene Hart, met de opera ‘de Waterprins’ en een ‘Groene Harts Droom’ voor de Oude Hollandse Waterlinie, Het Klooster en Vrouwen van Woerden. In 2019 bracht Opera Viva tijdens het festival de door Carla geschreven ‘Groene Hart’ opera. Tijdens dit festival bracht zij in Het Klooster haar solovoorstelling ‘Naked’, waarmee zij door het hele land toerde. Daarmee maakte Carla een verbinding tussen de Nederlandse en Italiaanse cultuur.

Opera Viva Festival
Vanwege het coronavirus werd het Opera Viva Festival in maart al verplaatst naar 19 t/m 22 september. Echter de kans dat dit doorgaat is klein; het bestuur neemt op 1 augustus een beslissing of dit al dan niet verplaatst wordt naar voorjaar 2021. Waarschijnlijk komt er wel een minifestival (op 19 september) in het centrum van Woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden