De kinderen van groep 1 van de Andersenschool gingen als eerste van start. Foto: Paul van den Dungen
De kinderen van groep 1 van de Andersenschool gingen als eerste van start. Foto: Paul van den Dungen (Foto: Paul van den Dungen)

Kinderen Andersenschool Rennen voor hulp aan kinderen

Woerden - Fanatiek renden de kinderen van de Andersenschool in Woerden rondjes op de parkeerplaats tijdens de jaarlijkse sponsorloop. Zij haalden daarmee maar liefst 6000 euro op voor Het Vergeten Kind.

Opa’s, oma’s, papa’s, mama’s, buren, tantes en vrienden werden door de leerlingen benaderd om te sponsoren. Dat kon per rondje of voor een vast bedrag. Na een korte warming-up gingen stonden de kinderen en hun meesters en juffen in de startblokken voor hun prestatie. De kleintjes renden rondjes van 80 meter rondom de parkeerplaats, terwijl de kinderen uit groepen 6 tot en met 8 rondes van 136 meter wisten te voltooien. Onder aanmoediging van de toegestroomde familieleden haalden de kinderen na ieder gelopen rondje een stempel. Dat liep aardig op, want gemiddeld renden de kinderen zestien rondjes. Onder een luid applaus voltooiden de jonge lopertjes na een kwartier hun sportieve inspanningen.

Stichting Het Vergeten Kind
Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die opgroeien in een gezin met meervoudige problematiek. Sommige kinderen kunnen hierdoor niet meer thuis wonen. De organisatie strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich echt kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Door Paul van den Dungen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden