Foto:

Bewoners Nassaukade blij: toch geen geparkeerde auto's voor het raam

Woerden - Er komen toch geen parkeerplaatsen voor het raam van de bewoners van Nassaukade Midden. Na grote weerstand van de bewoners heeft de gemeente het plan ingetrokken. Voor de bewoners voelt het als een grote overwinning.

De gemeente wilde de parkeerplekken aanvankelijk van de graskant naar de huizenkant verplaatsen omdat dat goed zou zijn voor het aanzicht, maar de bewoners wilden hun uitzicht niet kwijt. Het trottoir is niet breed, waardoor bestelbusjes dan bijna tegen de gevel zouden komen te staan.

Tijdens een eerdere bijeenkomst over de herinrichting van de Nassaukade, keerden omwonenden zich tegen het voornemen om de bomen op de kade weg te halen. Over het parkeren en versmallen van de stoep zou nog verder gepraat worden, maar begin juni viel er opeens een brief op de mat. "Daaruit bleek dat de uitgangspunten bestuurlijk vastgesteld waren en dat daar niet meer vanaf geweken kan worden," aldus Nel Damen, die al 40 jaar aan de Nassaukade woont.

"We zijn blij, super blij," zei Damen opgelucht tegen het AD nu de parkeerplaatsen aan de graskant blijven. Samen met buren Wil Kooyman en Rein Souwerbren voerde ze de strijd namens de bewoners. Het grote verzet van bewoners gaf de doorslag het plan in te trekken, maar de gemeente geeft wel aan dat de bomen langs te Singel volgens hen nog vijf tot tien jaar meekunnen. Daarna kan er dus alsnog een herinrichting komen.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden