Foto:

Robbert de Ruiter nieuwe Hoofd Opleidingen Sportlust ’46

Woerden - Robbert de Ruiter, vorig seizoen nog actief als hoofdtrainer van FC Lisse, gaat het komende jaar als Hoofd Opleidingen aan de slag bij de club uit zijn woonplaats Woerden. De Ruiter volgt Guus Griët op, die eerder had aangegeven aan het einde van het toen nog lopende seizoen te stoppen.

De voormalig profvoetballer van FC Den Haag was voor zijn periode in de bollenstreek, waar hij in totaal 13 jaar heeft gewerkt als hoofdtrainer van respectievelijk VVSB, vv Noordwijk en FC Lisse, al eens hoofdtrainer van Sportlust ’46. 

Tussen vv Noordwijk en FC Lisse (2014-2016) was De Ruiter ook al aan Sportlust ‘46 verbonden als Hoofd Opleidingen/Technisch Manager. Sportlust ’46, onlangs gepromoveerd naar de derde divisie van het zaterdagvoetbal, is dus voor De Ruiter geen onbekende.

De in Woerden woonachtige De Ruiter werd eenmaal genomineerd als trainer van het jaar in het amateurvoetbal. Daarnaast richtte hij een voetbalacademie op bij het Kalsbeek College. Deze voetbalacademie is bedoeld om jonge voetballers, naast hun studie, meer uit hun voetbaltalent te laten halen. 

Cursus KNVB
“De komende anderhalve ga ik de cursus Hoofd Opleidingen A volgen bij de KNVB. De proeven van bekwaamheid die bij de cursus horen zal ik gaan uitvoeren bij mijn oude liefde Sportlust ’46. Het eerste jaar zal in het teken staan van de cursus en zal ik vooral een aansturende rol gaan vervullen. Na de cursus gaan we gezamenlijk bekijken hoe we een vervolg aan deze invulling gaan geven,” aldus De Ruiter.

Onschatbare waarde
Volgens Voorzitter Jan van den Heuvel is de rol Hoofd Opleiding van onschatbare waarde voor zijn vereniging. “Robbert zal zich focussen op het ontwikkelen van spelers van de jongste jeugd tot en met de laatste stap naar de senioren. Naast het ontwikkelen van spelers zal hij ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers/coaches en het ondersteunende kader binnen de vereniging zorgen. Wij zijn uitermate content dat wij met Robbert een zeer ervaren en ambitieuze Hoofd Opleidingen hebben binnengehaald”.

Over Sportlust ‘46
Sportlust ’46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke zaterdag voetbalvereniging uit Woerden. De vereniging telt meer dan 1.100 leden, verdeeld over diverse senioren- en jeugdteams. Het eerste elftal van Sportlust '46 speelt in de derde divisie van de KNVB.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden