Max de la Fuente (links) en Patsy Heida (rechts) overhandigen de Zing-Cirkel boeken aan Corrine Korevaar
Max de la Fuente (links) en Patsy Heida (rechts) overhandigen de Zing-Cirkel boeken aan Corrine Korevaar (Foto: Edith de la Fuente)

'Samen zingen met bewoners, zodra het weer kan'

Woerden - Bij zorginstelling Careyn Weddesteyn is een mooi programma opgezet, gericht op zingen met mensen met dementie. Max de la Fuente, student Eventmanagement, had de opdracht een evenement te organiseren, rekening houdend met het coronavirus. Max: “Ik wilde dit graag doen voor bewoners van een verpleeghuis, voor wie nu niet of nauwelijks activiteiten georganiseerd worden. Zeker voor mensen met dementie is het een verwarrende tijd.”

Met de hulp van het online meezingprogramma ‘Zing-Cirkel-Online’ van zangeres Maartje de Lint is een activiteit neergezet, die niet alleen van waarde zal zijn voor op de korte termijn, maar ook voor de langere termijn. “Op dit moment mogen we in verband met de maatregelen nog niet samen zingen. Maar zodra het weer mogelijk is zal het een vast onderdeel worden in de activiteitenagenda van Weddesteyn, dankzij het draaiboek dat Max heeft gemaakt”, aldus Corrine Korevaar, dagbestedingscoach en vrijwilligerscoördinator.  

Lions Club Woerden Castellum Laurum was direct enthousiast om dit initiatief te ondersteunen. Zij sponsort de Zing-Cirkel-muziekboeken, waarin de teksten van alle 84 liedjes zijn opgenomen en een instructieboek voor de vrijwilligers en begeleiders van Weddesteyn. Patsy Heida van de Lions Club: “Het is zo fijn om in deze roerige tijd iets voor deze mensen te kunnen betekenen. Door het meezingen krijgen mensen het vertrouwen in zichzelf terug, en daar worden ze heel blij van. Laten we hopen dat er weer snel gezongen mag worden met de bewoners hier in Weddesteyn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden