Foto: Mirte Ester Damen

De column van Mirte Damen: Komkommernieuws

De klok slaat 12 uur, het is middernacht en ik zit aan een glaasje rosé op mijn dakterras. Kijkend naar mijn komkommerplant en de mooie komkommertjes die eraan hangen. Terwijl ik het aanzie denk ik aan het nieuws en denk ik eigenlijk welk nieuws... Het zogenaamde komkommernieuws. Terwijl ik tegelijkertijd denk: er is dit jaar nog te weinig komkommer-nieuws. Alleen de Tweede Kamer heeft reces maar het nieuws gaat door.

Ik smacht eigenlijk naar komkommernieuws! En nieuws waar je vrolijk van wordt.

Ik wil vrolijk nieuws, ik wil dansen! Ik mis het dansen, samen gewoon even los. Helemaal in het nu, niet gisteren of net of morgen of straks.

Ik wil nu! Hier en nu!! Zoals de Engelse super DJ Fatboy Slim zijn track gaat: Right here Right now! Right here Right now!

Inééns hoor ik geritsel in de tuin en ik heb een enorm vermoeden wat er aan de hand is. Een vertrouwd geluid wat ik graag in de zomer hoor. Ik loop terwijl ik schrijf naar beneden. Want ik tik de column op mijn telefoon. Doe mijn lampje aan en loop over de tegels naar het gras in de struiken en ik zie het al. Mijn lieve prikkelbare vriendin is op zoek naar wormpjes, slakken en alles wat ze tegenkomt. Ze draait zich om en kijkt mij aan. Alsof ze wil zeggen, 'nou Mirte ik ben er weer hoor!' Ik zeg haar gedag en zwaai naar haar. En sta te lachen in mijzelf. Ik word dus zo blij van egeltjes. En als het te droog is zet ik altijd water in de tuin. Gelukkig gaat het dit jaar nog goed. En vinden ze hun voedsel. Maar als ze wel extra voedsel nodig hebben, kijk even op www.egelbescherming.nl/de-egel/egels-in-uw-tuin/ en als je het leuk vindt en je hebt de ruimte, plaats een egelhuisje! Ik laat mijn prikkelbare vriendin lekker verder rondscharrelen en loop naar boven, ga zitten en neem nog een slokje van mijn roseetje.

Ineens appt een goede vriendin dat ze eindelijk weer eens seks heeft gehad, want ze leefde als een non die niet getrouwd was met God.

Zo deze week was goed voor mijn ego, meldde ze.

En voor mijzelf en mijn hart en mijn ziel! Gewoon even genieten, na maanden celibaat mag ik eindelijk weer eens los.

Zo wilde panter heb jij jezelf uit je kooi gelaten, vroeg ik? Jip!! En er komt een groot gelach over de app! Ik krijg een app terug: geen idee wat er gebeurt maar ik heb nu ineens overal sjans en het zijn nog leuke mannen ook! Geniet er maar van straks zitten we weer allemaal in lockdown, zei ik... Maar fijn dat je weer straalt mop, dat zien mannen ook! En aan hun ogen zal het ook niet liggen!

Mijn ogen vallen terug op mijn komkommerplantje. Er zit al een hele grote komkommer aan. Inééns krijgt alles een totaal andere perceptie en definitie. Bedankt hé vriendin! Ik begin te lachen en denk terug aan waar ik deze column mee begon.. Hallo ik wil meer komkommernieuws... #omg. Maar dit nieuws bedoelde ik helemaal niet. ik hou helemaal niet van komkommers en waarom hoor ik nu Fatboy Slim nog steeds? Right here! Right Now! Right here! Right Now! Right here! Right Now....

Door Mirte Damen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden