De locatie van het speciale woonproject.
De locatie van het speciale woonproject. (Foto: Winny van Rij)

Bewonersgroep verzet zich tegen huidig plan Hof van Harmelen: 'Wij willen in gesprek'

Harmelen - Naar aanleiding van de publicatie 'Voorlopig Bestemmingsplan Hof van Harmelen' (24 juni) en de informatieavond van 7 juli, concludeert de Bewonersgroep Meerkoet dat haar zienswijze op de plannen nog altijd niet gehoord wordt. De Bewonersgroep Meerkoet roept de gemeente en de projectontwikkelaar(s) alsnog op om met de bewoners in gesprek te gaan, waardoor een breed draagvlak voor dit plan wellicht mogelijk wordt.  

De bewonersgroep bestaat uit 23 gezinnen die direct aanwonend zijn aan dit plan. "Wij hebben op 28 juni 2018 de gemeenteraad al toegesproken en daarin verzocht om op een constructieve manier in gesprek te gaan met de bewoners rondom Hof van Harmelen en de bewonersgroep. Op 7 november 2018 hebben wij tijdens een bijeenkomst in het Dorpshuis wederom aandacht gevraagd voor het belang van de bewoners, wonende aan de Meerkoet zijde van dit plan. Onze groep heeft nooit een uitnodiging ontvangen van de gemeente Woerden en de projectontwikkelaar(s), om over de wensen van de bewoners te spreken." 

De publicatie van het voorlopige bestemmingsplan omvat volgens de bewonersgroep slechts een deel van het totale plan. "Daardoor zijn de omwonenden in een ruime omtrek rondom dit plan niet in staat om de gevolgen in te schatten. De publicatie wordt als zeer misleidend ervaren en zorgt voor een grove schending van de privacy van alle direct omwonenden, waarbij sommige gezinnen zelfs dubbel geraakt worden in hun privacy." Bewonersgroep Meerkoet wil graag met de gemeente en de projectontwikkelaar(s) in gesprek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden