Zwembad H2O in Harmelen wordt beheerd door WoerdenSport.
Zwembad H2O in Harmelen wordt beheerd door WoerdenSport. (Foto: WoerdenSport)

College verkent mogelijkheden financiële steun WoerdenSport

Woerden - De impact van de maatregelen vanwege de coronacrisis zijn groot. Sociaal-maatschappelijke organisaties krijgen te maken met activiteiten die anders gingen dan bedacht, sluiting en teruglopende of weggevallen inkomsten, terwijl vaste lasten doorlopen. WoerdenSport, die twee zwembaden in de gemeente Woerden beheert, geeft aan in financieel zwaar weer te komen en vraagt de gemeente om hulp. 

Het college van B&W doet een voorstel aan de raad om WoerdenSport te compenseren in de financiële schade die opgelopen is in de coronatijd. Het bestuur van WoerdenSport heeft te kennen gegeven dat zij dit najaar in grote financiële problemen dreigen te komen door het mislopen van inkomsten en doorlopen van de lasten. 

Wethouder Arjan Noorthoek: “Een zwembad is van grote maatschappelijke waarde binnen onze gemeente, zowel recreatief als bijvoorbeeld voor de zwemlessen. Het tegemoet komen in de financiën gaat echter niet zomaar. Het is maatwerk, want naast WoerdenSport willen in de nabije toekomst mogelijk ook andere maatschappelijke partijen steun. Daarom zitten er strikte voorwaarden aan ons voorstel en is een goed samenspel met de raad van groot belang.” In september komt het voorstel op de agenda van de gemeenteraad staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden