Medewerkers van de wijkteams in Woerden, Oudewater en Montfoort hebben hun elektrische zorgfietsen inmiddels in ontvangst genomen.
Medewerkers van de wijkteams in Woerden, Oudewater en Montfoort hebben hun elektrische zorgfietsen inmiddels in ontvangst genomen. (Foto: )

Medewerkers Vierstroom voortaan de wijk in op een elektrische fiets

Woerden - Minder reistijd en meer tijd voor de cliënt, dat zijn belangrijke redenen waarom zorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis de medewerkers in de wijkverpleging een elektrische fiets aanbiedt. Medewerkers van de wijkteams in Woerden, Oudewater en Montfoort hebben hun elektrische zorgfietsen inmiddels in ontvangst genomen.

Wijkverpleegkundige Aranka: “We zijn heel blij met onze e-bikes, dat is praktisch en scheelt veel tijd. We kunnen nu meer cliënten helpen en natuurlijk zorgt het voor meer beweging en werkplezier voor ons.” Directeur Susan Veenhoff van Vierstroom Zorg Thuis: “Wij vinden het belangrijk om in onze medewerkers te investeren en te zorgen voor een prettige manier van werken. De e-bike helpt daarbij: minder reistijd, meer tijd voor de cliënten en het komt de vitaliteit ten goede. We faciliteren de e-bike voor iedereen, ook voor stagiaires. Vierstroom Zorg Thuis neemt alle kosten op zich, zodat medewerkers zonder zorgen gebruik kunnen maken van de fiets. Zowel voor werk als privé.”

Fietsgebruik stimuleren
In de komende weken krijgen zo’n 400 medewerkers van Vierstroom Zorg Thuis een elektrische fiets. “We zijn heel blij dat er zoveel interesse voor is. We hopen natuurlijk dat in de toekomst nog meer medewerkers gebruik gaan maken van de e-bike.” Bovendien wil Vierstroom Zorg Thuis een voorbeeld zijn voor andere organisaties en stimuleren dat ook zij het mogelijk maken om een elektrische fiets aan te bieden aan hun medewerkers.

Speciaal ontworpen e-bike voor de wijkverpleging
De e-bike van Vierstroom Zorg Thuis is, samen met Driven, fabrikant van onder andere Batavus, Sparta en Koga, speciaal ontwikkeld voor het zorgpersoneel in de wijk. Het is een licht model e-bike met een krachtige motor en mooie accessoires die bijdragen aan het gebruiksgemak in de zorg. Dankzij de grote accu is het niet nodig om onderweg op te laden. Ook over de naam is goed nagedacht: Batavus Cura, naar de Romeinse godin van de zorg.

Vierstroom is voor het leasen van de e-bikes een samenwerking aangegaan met Alcredis en met Fietsvoordeelshop en Aon voor de logistieke en operationele zaken. Zij zorgen voor het onderhoud en verzekering, maar ook voor hulp en pech onderweg en vervangend vervoer. Daarnaast is Vierstroom Zorg Thuis sinds december 2019 fietsambassadeur voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, met name gericht op werk-werkverkeer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden