De leden van Scouting Woerden gaan in de eerste week van de schoolvakantie op 'Zomerdagen in eigen stad'.
De leden van Scouting Woerden gaan in de eerste week van de schoolvakantie op 'Zomerdagen in eigen stad'. (Foto: )

Scouting Woerden houdt Zomerdagen in eigen stad

Woerden - Evenementen gingen niet door en verenigingen gingen op pauze. Veel groepen van Scouting Woerden gingen online verder. Nu de maatregelen zijn versoepeld mag veel weer doorgaan, mits de 1,5 meter bewaakt wordt. De zomerkampen gaan niet door. Als alternatief gaan de leden in de eerste week van de schoolvakantie op 'Zomerdagen in eigen stad'.

"Ik had al in mijn hoofd dat zomerkamp niet door zou gaan, ik had het al geaccepteerd’’, aldus de 23-jarige Nicky Beckers. Nicky is teamleider van de zaterdagmiddag Esta’s en houdt net als de rest van ScoWo de Zomerdagen. Het grote verschil tussen een zomerkamp en de Zomerdagen is dat de leden en leiding thuis slapen, dit om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het aantal Zomerdagen is per spelonderdeel anders, de teams kunnen tussen de 1 en 7 dagen activiteiten organiseren. ‘’Wij gaan 4 dagen met de kids en 3 dagen met de leiding wat doen. De dagen worden opgevuld met heel veel spellen, lekker eten en dan weer thuis slapen.’’

Online opkomsten
Toen alles op pauze stond bij Scouting Woerden, schakelden bijna alle teams snel om naar een online omgeving. ‘’Veel ouders waren vooral blij dat we gewoon doorgingen", vertelt Nicky. ‘’Het was jammer dat we de kinderen niet zagen, het voelt toch anders als je niet buiten bent.”

Iedere zaterdag om 14.00 uur begon de online opkomst van de Middag Esta’s, waarbij de kinderen en ouders vooraf via WhatsApp de opkomst kregen uitgelegd. Zo zijn de leden een opkomst lang bezig geweest met een taart te bakken. Na afloop stuurden zij de foto’s van hun mooiste bakcreaties.

Nicky: "Wat ik heel tof vond is dat ze vaak met het hele huis, broers, zussen en ouders, aan de slag gingen. Ik denk ook stiekem dat we daarmee wel wat hebben bijgedragen aan het gezinsleven.’’ Als de leden bezig waren met de opkomst deed de leiding onderling vaak een spel. "Op die manier deden we toch iets gezelligs met elkaar.”

Ook de andere spelonderdelen van Scouting Woerden gaan door op Zomerdagen. De groepen zullen verspreid op verschillende locaties hun activiteiten houden om drukte op de scoutingboerderij te voorkomen. "Daarom willen we de alternatieve locaties Pop Podium Bredius, Minkema en kaasboerderij Vrede Oord bedanken voor het beschikbaar stellen van hun locaties."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden