Foto:

Nieuw inzamelpunt Stichting Babyspullen in Harmelen

Harmelen - Medio juni is in Harmelen bij Numodozorg (Dorpsstraat 179) een inzamelpunt en sorteercentrum van Stichting Babyspullen gevestigd. Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden gratis verstrekt via diverse hulpverleningsinstanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. 

“In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes”, aldus oprichtster Marjolijn Hermus. “Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start.” 

Numodozorg biedt dagbesteding, leerwerktrajecten en logeeropvang aan op een prachtige locatie: Het oude doktershuis midden in het centrum van Harmelen. Een veilige omgeving met veel vrijheid en deskundige begeleiding. “Wij werden benaderd met de vraag of wij deelnemers hebben die het leuk vinden en het lichamelijk en verstandelijk aankunnen om babyspullen uit te zoeken”, zegt Tabitha Tuithof van Numodozorg. “Dit hebben we aan de deelnemers voorgelegd en de ouderen waren erg enthousiast! De activiteit biedt structuur, gezelligheid, iets leuks om in groepsverband te doen en het roept bij de deelnemers herinneringen op wat weer aanleiding geeft tot het delen van verhalen over eigen kinderen en kleinkinderen.”

Bij het nieuwe inzamelpunt aan de Dorpsstraat 179 is de rode inzamelcontainer te vinden waar donaties in kunnen worden afgegeven. De inhoud van de container wordt door Numodozorg voorgesorteerd op bijvoorbeeld jongens- en meisjeskleding waarna transportvrijwilligers alle spullen ophalen en ze naar het sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard worden gebracht, alwaar de babystartpakketten worden samengesteld.

Hulp geven

Stichting Babyspullen draait bijna volledig op vrijwilligers, inmiddels een team van 296 man sterk verspreid over het land, en is afhankelijk van bedrijven en particulieren die het doel steunen. Dit kan zijn door het schenken van babyspullen, via de ruim 200 inzamelpunten in het land, het leveren van een financiële bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger. Meer informatie over hoe bedrijven en particulieren het werk van de stichting kunnen ondersteunen is te vinden op www.stichtingbabyspullen.nl. Hermus: “We zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan en steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven kunnen geven”.

Stichting Babyspullen

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat soms zelfs 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 19.000 baby’s die in armoede worden geboren. Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden