Basketballclinic op nieuw buitenveld aan de Essenlaan van de Blue Drakes.
Basketballclinic op nieuw buitenveld aan de Essenlaan van de Blue Drakes. (Foto: Paul van den Dungen Fotografie (+31) 06-26072660)

'Basketbalclinic BC Blue Drakes groot succes'

Woerden - Afgelopen zaterdag hield de basketbalclub Blue Drakes een speciale clinic voor de jeugd leden van de club op het splinternieuwe basketbalveld aan de Essenlaan in Woerden. De jeugdteams waren goed vertegenwoordigd. Zo’n 40 leden deden, gestimuleerd door vele toeschouwers, mee.

De voorzitter van de club, Theo Straub, opende de clinic. Hij wees erop dat dit de eerste activiteit op het nieuwe veld was en dat de club bewust gekozen had voor de jeugd, omdat het zo belangrijk is dat er voldoende gesport en bewogen wordt. Toen de corona-beperkingen werden versoepeld zijn veel jeugdtrainers van Blue Drakes ook onmiddellijk buiten aan de slag gegaan.

Het nieuwe veld dat door de gemeente en Blue Drakes in nauwe samenwerking is gerealiseerd kan in de komende tijd een enorme stimulans zijn. Hij bedankte ook de sponsors die het voor Blue Drakes mogelijk hebben gemaakt om 40% van de kosten te financieren. Dat zijn het VSB Fonds Woerden, het Rabo Dichtbij Fonds, de stichting Vrienden van Welzijn en Zorg Midden Holland, de St. Franciscus stichting, Purple Haze, Erik Jansen Advies, Wasmus Conultancy, Gildepatroons Bredius en Jumbo Tournoysveld.

Onder ideale weersomstandigheden kregen ze een speed-training van Ben Ponsioen, oud-bondscoach van het Nederlands Basketbalteam. “Ik begin een clinic aan mensen die ik nog helemaal niet ken met een serie oefeningen die horen tot de grondvormen van bewegen en tot de ‘fundamentals’ van het basketbal. Basketbal is nu eenmaal een balsport, dus: dribbelen met de bal op allerlei verschillende manieren, een bal passen, een bal vangen, schieten op de basket enz.”

Arvin Slagter, een topspeler uit het Nederlands basketbalteam gaf nog aan: “Jullie hebben hier in Woerden een van de mooiste outdoor-basketbalvelden van Nederland liggen. Geweldig om hier te kunnen trainen en spelen. Het hoofdveld is ook heel geschikt om 3x3 basketbal te spelen. Dat is een nieuwe vorm van basketbal, waarbij je met twee teams van drie spelers tegen elkaar speelt op één basket. Die nieuwe tak van basketbal wordt olympisch, voor het eerst in 2021 in Tokyo. Ik hoop daar met een Nederlandse ploeg aan mee te mogen doen.”

Beide trainers werden vergezeld door de jonge basketballer Massal Diouf, een door Ben Ponsioen opgeleid talent. Hij gaf bij elke oefening een kleine demonstratie. Aan de deelnemers was het vervolgens de opdracht om zijn voorbeeld te copiëren.

Onder de toeschouwers was ook de wethouder Sport van de gemeente Woerden, Arjan Noorthoek. “Dit basketbalveld is een aanwinst voor de gemeente. Zowel gemeente als Blue Drakes mogen trots zijn op dit resultaat. Ik vind het geweldig dat dit initiatief in Woerden tot stand is gekomen. Het veld is een prachtig voorbeeld van publiek-private samenwerking.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden