Kids speuren door Woerden.
Kids speuren door Woerden. (Foto: eigen foto)

Leuke speurtochten in Woerden voor de vakantietijd!

Woerden - Wat doe je in de coronatijd? Precies, dan ga je enkele superleuke speurtochten voor kinderen uitwerken. Dat overkwam in elk geval gids Margo van der Meer. Ze bedacht voor Gilde Woerden iets voor kinderen die op de basisschool in de groepen 6, 7 of 8 zitten. Het zijn speurtochten over historische feiten, stadswandelingen zonder gids, maar ook een quiz, rebus en een codekraker.

De speurtochten staan op een tablet en daarmee kunnen de kinderen opdrachten uitvoeren of de vragen beantwoorden. Er kunnen maximaal 5 kinderen meedoen en 1 of 2 (groot)ouders als begeleider. De begeleider krijgt bij het VVV een tablet omgehangen, waarop het verhaal staat. Eén van de kinderen mag deze bedienen.

Het verhaal wordt verteld door kinderen uit de 17e, 18e en 19e eeuw namelijk Evert, Cornelis, Willem en Greet. De vragen zijn onder andere: “wie heeft dit kunstwerk gemaakt” of “wat betekent MCMLXXXIX”, en “hoeveel stappen lang is de straat waarin je staat"? Langere verhalen zijn ingesproken en korte stukjes kunnen de kinderen zelf lezen.

Als ze iets niet weten, mogen ze het aan anderen vragen. Bij een goed antwoord krijgen ze een letter. Van alle gevonden letters moeten ze een woord maken. Hebben ze het woord goed, (de code gekraakt) dan kunnen de kids bij Friendly een ijsje scoren.

Er zijn inmiddels twee wandelingen gereed en aan de derde wordt nog hard gewerkt. En wil je de titels van deze speurtochten weten? Dit zijn ze: Verborgen verhalen van Woerden; Waar is de ontsnapte gevangene uit het kasteel en Varen van Bodegraven naar Utrecht.

De reserveringen lopen via het VVV op de Emmakade 6a in Woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden