Foto: Sylvia Vos

Verrassing! Vanavond 'Pracht op de gracht' in de singels van Woerden

Woerden - Het moest een totale verrassing zijn en dat ís het ook. Pracht op de gracht: een varend ponton met vermaak door de Singel. Een concept van Jessica Rateland en Mirte Damen. Vanavond de eerste keer in de vorm van Glamourgirl (dj) met twee muzikanten: Susanne Alt op de saxofoon, SaraLee Fox als vocaliste en Snorrella als host. Inmiddels wordt het langs de Singel steeds drukker.

"Het doel is verwondering en even fijn vermaak met muziek te brengen in de anderhalve meter maatschappij. Dit tot maximaal 22.00 uur in de avond. Maar het kan ook bijvoorbeeld een klassiek orkestje zijn of een pianist in de ochtend of middag," aldus Jessica en Mirte. "Pracht in de gracht zorgt voor verwondering, even genieten, even mee dansen. We zorgen voor een uniek vrolijk hier en nu moment. Het creëert verbinding in de samenleving hopend dat de rest van Nederland ziet wat er wel kan in plaats van wat er niet kan."

"Een mooie manier om te laten zien dat Woerden super mooi is op het water en dat wij als artiesten samen met bedrijven en de gemeente woerden iets moois kunnen doen in deze donkere tijd waar juist lichtpuntjes nodig zijn. En mensen mogen laten genieten ondanks alles (het heftige) in de afgelopen maanden."

De initiatiefnemers vinden het fijn om als stad positiviteit, diversiteit en eenheid uit te stralen en te laten zien dat er dus nog wel wat kan en mogelijk is. "Juist nu kunnen hopelijk ook andere Pracht in de gracht overnemen. Om het samen toch leuk te hebben in één van de raarste tijden die wij meemaken. Want ja deze tijd is hard en zwaar en wellicht ook eenzaam. Maar daarom staan we ook op het water vanavond. Om mensen toch even te verbinden."

Het muzikale gezelschap vaart nog tot en met 22.00 uur door de singels van Woerden!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden