Foto: Stichting Sinar Maluku

Molenvliet is een terras rijker!

Woerden - Tijdens de Beursvloer afgelopen oktober mochten aanwezige organisaties een pitch doen. Geld is op deze Beursvloer taboe. Stichting Sinar Maluku heeft, in haar rol van beheerder Wijkcentrum Molenvliet, een pitch gehouden voor een nieuw terras. Met als resultaat dat de pitch gehonoreerd is door een van de serviceclubs; JCI, een club van ondernemende jongeren.

Het kale terras moet uitnodigend gemaakt worden met pergola's, een plukheg, plukbakken en buitenmeubilair. Een groene, schaduwrijke plek van ontmoeting, waar ook vlinders en andere insecten hun weg kunnen vinden. Zowel jong als oud moet zich er thuis gaan voelen.

Wijkcentrum Molenvliet heeft geen juridische entiteit en daardoor ook geen financiële middelen of mogelijkheden. Stichting Sinar Maluku heeft daarom een aanvraag bij het Oranje Fonds ingediend en deze is gelukkig toegekend. Maar toen kwam corona en daarmee stagneerde de realisatie. Ook kon helaas de JCI in de uitvoering geen hulp meer bieden.

Uiteindelijk is, in samenwerking met een aantal vrijwilligers en met hulp van Geral Overbeek van 'Garden Design', Lex Albers Stichting Duurzaam Woerden, Paul Haccou Street Art Woerden het terras alsnog aangepakt. Via een workshop graffiti heeft een aantal jongeren als eerste de container een mooie, frisse uitstraling gegeven.

Vervolgens zijn de plukbakken geplaatst. De pergola’s zijn gemaakt en de fruitboompjes, plukstruiken en plantjes zijn allemaal geplant. Het meubilair aangekocht en een mooi terras is ontstaan. Molenvliet is een terras rijker, en wat voor één!

Het terras is tijdens de openingstijden van Stichting Sinar Maluku – Wijkcentrum Molenvliet open.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden