De tegel is geplaatst dicht bij het voormalige huis van Arie van Vliet en bij het beeld van de Wielrenners op de Oostsingel in Woerden.
De tegel is geplaatst dicht bij het voormalige huis van Arie van Vliet en bij het beeld van de Wielrenners op de Oostsingel in Woerden. (Foto: )

Tegel Arie van Vliet geplaatst: 'Tastbare herinnering aan beroemde wielrenner'

Woerden - Als je beroemd bent krijg je misschien een tegel op de op de Walk of Fame in Rotterdam. Arie van Vliet, de Woerdense wielrenner die maar liefst 14 keer Nederlands kampioen werd en verschillende medailles veroverde op de Olympische spelen, heeft zo’n tegel gekregen. Op de tegel van 60 x 90 en is 6 cm dik staan de naam en handafdruk van Arie van Vliet.

De tegel heeft er gelegen van 1997 tot 2013. Toen verhuisde de Walk of Fame naar een andere plek in Rotterdam en in plaats van 200 tegels was er maar plaats voor 60. De familie Van Vliet wilde de tegel niet hebben en door de interesse en betrokkenheid van enkele Woerdenaren zoals Gilbert van Houten, Cees de Heer en Nieck Engelhard is de tegel terecht gekomen bij het Stadsmuseum. De tegel is nu waar hij hoort; dicht bij het voormalige huis van Arie van Vliet en bij het beeld van de Wielrenners op de Oostsingel in Woerden. Doordat Van Vliet iets persoonlijks op de tegel heeft achtergelaten heeft Woerden een tastbare herinnering gekregen aan de eens zo beroemde wielrenner.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden