Samen op een leuke manier de stad ontdekken. Foto: eigen foto
Samen op een leuke manier de stad ontdekken. Foto: eigen foto (Foto: )

Leuke speurtochten voor in de vakantietijd!

Woerden - Gids Margo van der Meer greep de coronatijd aan om leuke speurtochten voor kinderen uit te werken. Voor Gilde Woerden bedacht ze speurtochten over historische feiten, stadswandelingen zonder gids, maar ook een quiz, rebus en een codekraker. Allemaal erg leuk voor basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8.

De speurtochten staan op een tablet en daarmee kunnen de kinderen opdrachten uitvoeren of de vragen beantwoorden. Er kunnen max. 5 kinderen meedoen en 1 of 2 (groot)ouders als begeleider. De begeleider krijgt bij het VVV een tablet waarop het verhaal staat. Eén van de kinderen mag deze bedienen.

Het verhaal wordt verteld door kinderen uit de 17e, 18e en 19e eeuw: Evert, Cornelis, Willem en Greet. Met vragen als 'wie heeft dit kunstwerk gemaakt' of 'wat betekent MCMLXXXIX' en 'hoeveel stappen lang is de straat waarin je staat'? Langere verhalen zijn ingesproken en korte stukjes kunnen de kinderen zelf lezen. Bij een goed antwoord krijg je een letter en samen vormen de letters een woord. Heb je het woord goed, (de code gekraakt) dan kan je bij Friendly een ijsje scoren. Er zijn al twee wandelingen klaar en aan de derde wordt hard gewerkt. De titels zijn: Verborgen verhalen van Woerden; Waar is de ontsnapte gevangene uit het kasteel en Varen van Bodegraven naar Utrecht. Reserveringen lopen via het VVV op de Emmakade 6a in Woerden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden