Foto:

De column van Mirte Damen: Zoveel mensen, zoveel...

In deze dagen van het jaar kijk ik altijd graag op heldere nachten naar de hemel. Want er komt een mega sterrenregen langs, de meteorieten maar dan in de vorm van 'kleine' steentjes en soms ook echt de wat grotere van de Perseiden. En die zal van woensdag- op donderdagnacht zijn hoogtepunt hebben. Want wat een spektakel blijft dit toch elk jaar weer. Vaak ben ik er met mensen op uit getrokken in de nacht om dit te aanschouwen. Gewoon een kleedje mee en het park in of midden in het weiland. Neem een potje thee mee of koffie of andere proviand. Het is zo geweldig dat je op het hoogtepunt 85 vallende sterren per uur zou kunnen zien. In de dagen daarna kun je er ook nog steeds veel zien.

Waarom ik het schrijf, is dat ik graag denk in dingen die nog wel kunnen in deze niet normale 1,5 meter maatschappij. En dit is er één van. Hoe leuk is het om dit samen met je partner of gezin of vrienden, vriend of vriendin te doen. Het geeft een bijzondere sfeer om midden in de nacht naar het park te gaan of midden in het donkere weiland te gaan staan in Harmelen, Kamerik, Zegveld of De Meije. Of gewoon in de stad Woerden.

Het vaakst deed ik dit samen met mijn goede vriendin Astrid. Zo veel wensen hebben we samen gedaan en er zijn er ook veel ècht uitgekomen. We hadden maar een paar wensen en er waren te veel vallende sterren. Het was letterlijk een vuurwerkshow in de lucht, echt een gevalletje kicks voor niks. Dus neem wat wensen van en voor andere mensen mee. Dat vind ik persoonlijk het mooist en het leukst om te doen. Wensen maken en geven voor en aan andere mensen. Gewoon omdat je iemand dat geluk gunt of beterschap, die kracht en sterkte. Of juist dat iemand echt de liefde tegen mag komen. Of gewoon omdat het kan.

Ik hoor alle sceptici nu al denken; het zijn toch vallende stenen en het is logisch te verklaren? Ja je hebt helemaal gelijk! Bijna alles is rationeel te verklaren. Maar soms kies jij er toch ook voor om weg te dromen in een boek of een film en te genieten? Ik doe dat genieten graag in de natuur en met wat deze aarde en dit universum te bieden heeft. Genieten in het nu. En zo veel is niet te verklaren... ik wil en blijf geloven in wonderen. De uitleg van kwantumfysica is wellicht wetenschap en voor anderen rationeel, maar ik vind het een wonder.

Resumé: een vallende sterrenregen is een geweldig mooi gebeuren en is echt zo waanzinnig om te zien en mee te maken. Maak samen die mooie herinnering. Alleen die is al de moeite waard! En welke betekenis of definitie jij er aan meegeeft als je er één ziet maakt mij niet uit. Maar geniet even samen in het hier en nu.

Maar één ding blijft toch een echte waarheid! Ook zeker in deze bizarre tijd. Geef mensen daarin juist nu de ruimte! Het maakt het leven net ietsje leuker. Want: zoveel mensen, zoveel wensen.

Door Mirte Damen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden