Foto:

Nieuwe locatie coronateststraat: parkeerplaats gemeentehuis Woerden

Woerden - Vanaf 10 augustus dient een deel van de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Woerden als een van de coronateststraten van GGD regio Utrecht (GGDrU). Tegen de eerder gekozen locatie aan de Leidsestraatweg maakten omwonenden bezwaar. Daarnaast is de afgelopen dagen de vraag naar testcapaciteit gestegen. 

Reden voor GGDrU om samen met gemeente Woerden op zoek te gaan naar een geschikte locatie die ruimte biedt aan 4 teststraten in plaats van 2 of 3. De parkeerplaats bij het gemeentehuis biedt deze ruimte. Ook is hier minder verkeersdrukte te verwachten en is de locatie beter bereikbaar.

Overdekte testlocatie
Op het parkeerterrein van het gemeentehuis komt een overdekte testlocatie te staan. In de teststraat test GGDrU inwoners met klachten (zoals koorts, hoesten, verkoudheid, keelpijn, niezen en kortademigheid) op corona.

Arjan Noorthoek, wethouder gemeente Woerden: “Ik ben blij dat we nog een andere geschikte locatie voor een teststraat hebben gevonden. Ook deze locatie is veilig en voldoet aan de voorwaarden van de GGD.”

De gemeente hecht veel waarde aan het maatschappelijk belang van een teststraat in Woerden. Om die reden is samen met GGDrU alles in het werk gesteld om dat alsnog mogelijk te maken. “Deze locatie is dichtbij de inwoners, net als die in de Leidsestraatweg zou zijn”, zegt Noorthoek. “Daarbij kan de teststraat aan De Bleek ook ’s avonds open. Dit was bij de locatie op de Leidsestraatweg beperkter het geval. Hierdoor kunnen mensen zich nog gemakkelijker laten testen. Mijn oproep is om dat bij klachten ook echt te doen. Zo houden we corona samen onder controle.”

Hoe werkt de teststraat?
Inwoners bellen naar GGDrU voor het maken van een afspraak en ontvangen een uitnodiging voor een bepaald tijdstip (tussen 9:00-17:00 uur, indien nodig tot 21:00 uur). De teststraat werkt als een drive-thru. Inwoners met klachten rijden met hun eigen auto naar binnen. GGDrU neemt de test door het open raam af en daarna verlaat de auto weer de testlocatie. Daarnaast biedt deze locatie ook een mogelijkheid voor inwoners om lopend of op de fiets te komen.

Verspreiding van drukte
Op de momenten dat de teststraat open is, is er mogelijk meer verkeer rondom de locatie. GGDrU leidt het bezoek in goede banen door alleen op afspraak te werken. Hierdoor wordt eventuele drukte verspreid. Bezoekers kunnen (in de auto) op het terrein van de teststraat wachten en bewegwijzering in de omgeving leidt de bezoekers direct naar de juiste locatie/ingang. Indien nodig wordt een verkeersregelaar ingezet.

Voorbereidingen
Om ervoor te zorgen dat de teststraat op 10 augustus open kan, wordt een aantal werkzaamheden op en rond de locatie verricht. Denk hierbij aan het opzetten van de overdekte testlocatie en het plaatsen van bewegwijzeringsborden. Voor het plaatsen van de overdekte locatie vraagt GGDrU een tijdelijke vergunning aan. Gezien het grote maatschappelijke belang van de teststraat worden de voorbereidingen en ingebruikname gelijktijdig opgestart. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden