Foto: Carrilon Woerden
Foto: Carrilon Woerden

Gastbeiaardiers bespelen Carillon Woerden in augustus

Woerden - Carillon Woerden organiseert ook dit jaar weer vier zomerconcerten met gastbeiaardiers. Met ingang van zaterdag 1 augustus spelen respectievelijk Jan-Geert Heuvelman, Auke de Boer, Malgosia Fiebig en Gerda Peters van 13.15 – 14.15 uur een breed en gevarieerd zomers repertoire. Het carillon biedt hiermee weer een uniek programma aan en blijft met zijn vertrouwde klanten een verbindende factor in Woerden. De details van het programma staan op www.carillonwoerden.nl.

In augustus zullen 4 gastbeiaardiers op carillon Woerden mooie concerten gaan geven. Het spits wordt afgebeten door Jan-Geert Heuvelman, beiaardier van Lochem. Hij zal op zaterdag 1 augustus van 13.15-14.15 uur spelen en onder andere stukken uit The Sound of Music ten gehore brengen.

Op 8 augustus tussen 13.15 en 14.15 uur zal Auke de Boer mooie klanken uit de Petrustoren laten komen. Auke is stadsbeiaardier in Dokkum en Groningen en als beiaardier in dienst van de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij speelt een vrolijk programma met bekende liedjes uit musicals, waaronder Anatevka, Ja zuster, nee zuster en het wereldberoemde nummer My Way.

Malgosia Fiebig, de bekende stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen geeft op 15 augustus van 13.15 tot 14.15 uur een concert op het carillon in Woerden. De muziek die zij gaat spelen neemt de luisteraars mee op reis door de Wereld. Met de klank van de klokken beginnen we in Engeland om daarna naar België te reizen. De Duitse componist Steibelt neemt ons mee naar Turkije en de Amerikaanse Courter naar Barcelona. Venetiaanse Galuppi vaart met ons door de kanalen en Black laat ons een Japanse Sierkwee ruiken. We eindigen in Frankrijk waar we gaan walsen!

En als laatste neemt Gerda Peters de luisteraars mee op een muzikale reis als zij komt spelen op 22 augustus tussen 13.15 en 14.15 uur. Zij speelt onder andere werken van Gustave Fauré, Eric Satie en van een componist van Hollandse bodem, Joop Stokkermans, die een ode aan de provincie Flevoland heeft geschreven.

Een carillonconcert is goed te beluisteren op een terras of een andere geschikte plek in het stadshart. De tuin naast de Petruskerk is een ideale plaats om van het concert te genieten. De tuin is toegankelijk via het hek naast de ingang van het Stadsmuseum.

Komt u ook luisteren naar deze Zomerconcerten? Meer informatie over het programma en de beiaardiers is te vinden op www.carillonwoerden.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden