Concert
Concert (Foto: Sander Enderink)

Concerten met verhalen over de Oude Hollandse Waterlinie

Regio - Voor het Monumentenweekend 12 en 13 september 2020 heeft de Stichting Oude Hollandse Waterlinie een vijftal mooie klassieke concerten op het programma staan. De concerten worden gehouden in Woerden, Montfoort, Gouda, Nieuwpoort en Gorinchem.

Het tweede concert in de reeks van vijf wordt gehouden in Woerden, op zaterdag 12 september van 13.00 tot 14.00 uur in de Petruskerk, Kerkplein 5 te Woerden.

De muziek wordt afgewisseld met verhalen over de rol van Woerden in de geschiedenis van de  Oude Hollandse Waterlinie en het Rampjaar 1672, verteld door theatermaker Michiel van de Burgt, bekend als Wouter van de Waterlinie.

Het concert wordt uitgevoerd door het zes musici tellende Barok-ensemble Camerata Capelle, onder leiding van Boudewijn Bruil.

Programma

Het programma omvat de volgende gevarieerde klassieke werken:

Giuseppe Sammartini concerto in F voor blokfluit, strijkers en continuo

Christa Lips, sopraan

Henry Purcell – When I am laid uit Dido and Aeneas

John Dowland – Come again sweet love van Greensleves

Georg Philipp Telemann,  concerto in A mineur TWV 52, a1 van Telemann voor altblokfluit, altviool (viola da gamba), strijkers en continuo

Domenico Sarri, Concerto in a  mineur voor blokfluit, strijkers en continuo

De concerten zijn gratis bij te wonen.!

Informatie over de locaties en tijden van de concerten in Gorinchem, Gouda, Montfoort en  Nieuwpoort is te lezen op de website: www.oudehollandsewaterlinie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden