Kinderen leren foto's maken op de Zomerschool.
Kinderen leren foto's maken op de Zomerschool. (Foto: Wij zijn Woerden)

Plezier maken en leren op de Zomerschool!

Woerden - Het is volop zomervakantie, maar toch gaan er kinderen in deze weken naar school. Zij bezoeken de Zomerschool in Woerden. De Zomerschool is een initiatief van 'Wij zijn Woerden' en de Rembrandt van Rijnschool met steun van de Gemeente Woerden en is bedoeld voor kinderen van statushouders.

De zomervakantie duurt voor sommige kinderen te lang. Ze vergeten veel van wat ze hebben geleerd op school. Dat geldt zeker in gezinnen van vluchtelingen. De ouders spreken zelf beperkt Nederlands en er wordt in het gezin vaak gesproken in de eigen taal en dan verleer je het Nederlands weer snel.

De Zomerschool probeert gedurende drie weken op dinsdag, woensdag en donderdag de taalvaardigheid te verbeteren. Met een leerzaam en uitdagend programma wordt de taal geoefend maar vooral ook veel plezier gemaakt. Dit jaar is het thema Bouwen: bouwen aan je fysieke omgeving, maar ook aan je talenten en je zelfvertrouwen. De kinderen maken foto’s onder leiding van een beroepsfotograaf. Met een keramiekkunstenares leerden de deelnemers hun gevoelens weer te geven in klei. Het Beweegteam Woerden helpt bij een sport- en spelprogramma. Daarnaast staan er excursies op het programma. Afgelopen week bezochten de kinderen het Woerdense gemeentehuis en kregen daar een rondleiding. Deze week bezoeken ze de Boerinn in Kamerik en kunnen zij allerlei leuke spelactiviteiten doen.

Met de inzet van een betaalde docent en zeven vrijwilligers wordt een uitdagend programma uitgevoerd dat ook al de aandacht van RTV-Utrecht heeft gekregen.

De kinderen zijn enthousiast over de Zomerschool. Ze komen op plekken, waar ze niet eerder geweest zijn. Ze ontdekken nieuwe vaardigheden en zijn lekker bezig en in beweging. Kortom, drie weken lang hebben ze veel plezier en ze houden hun Nederlands op peil.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden