Foto: druktemonitor

Ga je op pad? Kijk eerst even op de druktemonitor

Regio - Om bezoekers en inwoners op een verantwoorde manier te laten genieten van de natuur, cultuur en andere recreatie-activiteiten in de regio Utrecht, kunnen ze nu vooraf checken hoe druk het ergens is. Ook zijn rustige alternatieven op de online kaart te zien.

Gedeputeerde Arne Schaddelee: “De druktemonitor is een hulpmiddel waarmee je kunt bepalen waar je wilt recreëren. Hiermee willen we bijdragen aan de spreiding van de drukte, zodat bezoekers veilig kunnen genieten van al het moois dat onze provincie te bieden heeft. En we hopen dat toezichthouders hierdoor minder vaak hoeven in te grijpen.”
De druktemonitor is een online kaart waarop je in één oogopslag ziet waar het rustig, gemiddeld of druk is. Met hulp van ondernemers, beheerders van natuur- en recreatiegebieden, binnensteden, BOA’s en andere lokale experts wordt de informatie op de kaart actueel gehouden. Zij geven enkele keren per dag door hoe druk het in hun omgeving is. Deze info wordt verwerkt op de kaart. “We zijn heel blij dat zoveel organisaties uit onze regio meewerken aan de druktemonitor. Dit lukt alleen als we het samen doen.“

De online kaart is te vinden op druktemonitorutrecht.nl. Ook andere organisaties kunnen de druktemonitor op hun eigen website plaatsen, contact via info@druktemonitorutrecht.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden