Tamara Filarski en Miranda de Jong stelden dezer maand namens de groep 'De Meiden van Woerden' een vrolijke tafel samen in de Wereldwinkel.
Tamara Filarski en Miranda de Jong stelden dezer maand namens de groep 'De Meiden van Woerden' een vrolijke tafel samen in de Wereldwinkel.

De Meiden van Woerden in de Wereldwinkel

Woerden - Iedere maand nodigt de Wereldwinkel een bekende Woerdenaar uit om in de winkel zijn of haar tafel samen te stellen met de producten, daarbij vertellend waarom die keuze is gemaakt. In de maand augustus zijn dit Tamara Filarski en Miranda de Jong, namens de groep 'De Meiden van Woerden'.

De Meiden van Woerden is een groep enthousiaste dames die samen proberen om Woerden nog een stukje mooier te maken. "Wat we doen, doen voor het goede doel! Op onze eigen wijze. Vol overgave, met energie, lef en creativiteit zetten we ons in voor lokale maatschappelijke organisaties," vertelt Miranda.

"Dat kan een Kidsdag zijn voor kinderen met een ziek gezinslid, een verwendag voor mensen die te maken hebben met kanker, een evenement voor mensen met een beperking, noem maar op. Alle maatschappelijke organisaties in de gemeente Woerden kunnen onze hulp inroepen."

Tamara: "De afgelopen jaren hebben we heel veel fantastische projecten gedaan voor maatschappelijke organisaties. Deze projecten zouden niet mogelijk zijn geweest zonder de sponsoring van onze vrienden. Vergeet ook de particulieren en bedrijven niet, die onze projecten steunen met geld, diensten of producten."

Ondanks al deze activiteiten, werk en gezin, hadden de dames gelukkig nog wel even tijd om een aantal artikelen uit te kiezen. Als eerste komt het boek ‘Wereld verbeteraars’ op de tafel. "Niet dat wij de hele wereld kunnen verbeteren, maar in Woerden willen wij wel het verschil maken," geeft Tamara aan.

Een doosje met Complimenten laat zien hoe zij met elkaar omgaan. "Met de focus op positiviteit en elkaar steunen, want dat brengt energie en daarmee kun je ook jezelf verrijken." Een doosje Dankbaarheid wordt erbij gelegd. "Omdat we het verschil maken, het leuk vinden om deze projecten te doen en ook dankbaar zijn dat mensen ons vertrouwen."

Een fles wijn, een pak koffie, thee en een speciale bottle-stop kaars horen bij de gezelligheid van het samenkomen. Miranda: “Onze bijeenkomsten zijn iedere keer weer een feestje. Een vaas met 28 Cocon bloemen geeft de kleurigheid van de groep Meiden aan." Een Mexicaanse dame en een Proud Lady uit Zimbabwe komen op de tafel. "Omdat het mooie vrouwen zijn en te vergelijken met de mooie en innemende Meiden van Woerden. Proud Lady’s zijn we allemaal en bij ieder project leren wij de mensen weer beter kennen."

Ook zou het volgens Tamara goed zijn om vaker samen een hapje te eten, open te staan voor elkaar en voor andere culturen. De Tunesische schaal met schotel is hier een symbolische aanzet toe. Een rieten tas/mand uit Madagaskar komt onder op de tafel, want altijd handig om je spullen in mee te nemen als we weer aan de bak mogen. Het roze schrift om de afspraken goed vast te leggen en kan daar ook mooi in. De roze Dopper, samen met een regenboogzak Tiny Tony’s, een geluksolifantje en sleutelhanger Love, worden erbij gelegd. Miranda: "Dit zijn onze kleuren en wat een geluk dat wij deze activiteiten voor de Woerdense gemeenschap mogen doen en we doen het met overgave en veel liefde."

Ze ronden de ‘zoektocht’ af met een roze sjaal, een waxinelichtje met een roze hart en een vilten Octopus. "Deze zijn gewoon leuk en bovendien in onze eigen kleur." Wil je zien wat Tamara Filarski en Miranda de Jong nog meer hebben uitkozen en waarom? Loop deze maand dan even binnen bij de Wereldwinkel aan de Havenstraat 49. Zie www.wereldwinkelwoerden.nl.

Sofa van Woerden
De Dames van Woerden zijn momenteel bezig met de 'Sofa van Woerden'; een bijzondere bank versierd met mozaïek steentjes die hopelijk begin volgend jaar een plaatsje krijgt in het Westdampark. Tamara: "Er wordt nog hard aan gewerkt, maar hij gaat heel kleurig en ook heel speciaal worden. We zijn er nu al trots op."

Door Ed Zwennis

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden