Deze maand zijn er weer zomerconcerten met gastbeiaardiers. Foto: Carillon Woerden
Deze maand zijn er weer zomerconcerten met gastbeiaardiers. Foto: Carillon Woerden (Foto: )

Carillon Woerden brengt weer een gevarieerd zomers repertoire

Woerden - Carillon Woerden organiseert ook dit jaar weer zomerconcerten met gastbeiaardiers. De carillonconcerten zijn goed te beluisteren op een terras, de tuin naast de Petruskerk of andere plek in het Stadshart. In augustus geven vier gastbeiaardiers op carillon Woerden mooie en gevarieerde concerten.

Het spits werd afgelopen zaterdag afgebeten door Jan-Geert Heuvelman, beiaardier van Lochem. Hij bracht onder andere stukken uit The Sound of Music ten gehore.

Op zaterdag 8 augustus tussen 13.15 en 14.15 uur zal Auke de Boer mooie klanken uit de Petrustoren laten komen. Auke is stadsbeiaardier in Dokkum en Groningen en als beiaardier in dienst van de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij speelt een vrolijk programma met bekende liedjes uit musicals, waaronder Anatevka, Ja zuster, nee zuster en het wereldberoemde nummer My Way.

Malgosia Fiebig, de bekende stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen geeft op 15 augustus van 13.15 tot 14.15 uur een concert op het carillon in Woerden. De muziek die zij gaat spelen neemt de luisteraars mee op reis door de Wereld. Met de klank van de klokken beginnen we in Engeland om daarna naar België te reizen. De Duitse componist Steibelt neemt ons mee naar Turkije en de Amerikaanse Courter naar Barcelona. Venetiaanse Galuppi vaart met ons door de kanalen en Black laat ons een Japanse Sierkwee ruiken. We eindigen in Frankrijk waar we gaan walsen!

Op 22 augustus van 13.15 tot 14.15 uur neemt Gerda Peters de luisteraars mee op een muzikale reis met onder andere werken van Gustave Fauré, Eric Satie en van een componist van Hollandse bodem en Joop Stokkermans, die een ode aan de provincie Flevoland heeft geschreven.

Een carillonconcert is goed te beluisteren op een terras of een andere geschikte plek in het stadshart. De tuin naast de Petruskerk is een ideale plaats om van het concert te genieten. De tuin is toegankelijk via het hek naast de ingang van het Stadsmuseum.

Meer informatie over het programma en de beiaardiers is te vinden op www.carillonwoerden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden