Foto:

Laatste maand 'Jong en Bevrijd' en leuk dat je er weer bent!

Woerden - Sinds woensdag ligt deze deurmat voor de ingang van het Stadsmuseum, als onderdeel van de campagne 'Leuk dat je er weer bent!' van Stadshart Woerden. Geleidelijk weten meer bezoekers hun weg weer te vinden naar culturele instellingen. Ook in het Stadsmuseum gaan de bezoekcijfers langzaam maar zeker omhoog. Binnen is alles gericht op een coronaproof bezoek.

De hosts achter de balie zijn blij weer terug te zijn op hun post. Ze hebben er helemaal plezier in als het lekker druk is. Tot en met dinsdag 1 september is de tentoonstelling nog te zien met verhalen van ooggetuigen van de Tweede Wereld-oorlog. Verhalen uit een tijd waarin zij kinderen of jong volwassenen waren. Dat is ook de reden dat de teksten van de audiotour zijn ingesproken door jongeren die nu ongeveer dezelfde leeftijd hebben als de ooggetuigen toen.

In de laatste zaal komen vijf ooggetuigen zelf aan het woord. In een documentaire van 11 minuten vertellen ze hoe zij de Bevrijding - 75 jaar geleden - hebben meegemaakt. En dat is heel verschillend per persoon.

In voorbereiding: 'In den vreemde, ontmoetingen in verwondering'
Vanaf 9 september staat het museum in het teken van de textielkunst. Tien kunstenaars hebben zich laten inspireren door de verhalen over de Engelse monnik Bonifatius, die volgens overlevering precies 1300 jaar geleden in Woerden aankwam.

Wie in een vreemde omgeving komt, van ver komt, is verwonderd over al dat nieuwe. Tegelijkertijd is er de spanning van het avontuur en het gevoel van onthechting. De kunstenaars geven elk hun eigen, en vaak onverwachte, invalshoek op het thema. We kunnen nu al beloven dat er prachtige werken te zien zullen zijn, deels speciaal gemaakt voor de plek in het Stadsmuseum.

Lees meer op www.stadsmuseum.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden