Excelsior onder 21 maatje te groot voor SC Woerden


Foto: SC Woerden

Excelsior onder 21 maatje te groot voor SC Woerden

Woerden - SC Woerden heeft de eerste minuten van het nieuwe seizoen erop zitten. Op een snikheet grasveld werd in de eerste oefenwedstrijd aangetreden tegen Excelsior o21, welke uiteindelijk een maatje te groot waren voor de Woerdenaren. Na een lastige wedstrijd waarin vooral werd tegengehouden, stond uiteindelijk een 0-5 eindstand op het scorebord.

Vooraf werd natuurlijk al ingeschat dat dit een lastige wedstrijd zou gaan worden, maar werd vol vertrouwen, om iets goeds van de eerste oefenwedstrijd te maken, het veld op gestapt. De spelers konden na lange tijd weer echte wedstrijdminuten maken. Ongeveer een kwartier konden de Woerdenaren het spel van Excelsior onder controle houden, in de 16e minuut viel echter de verdiende 0-1. SC Woerden kwam vaak niet aan het voetballen, ballen werden te snel verspeeld of de lange bal om onder de druk van Excelsior vandaan te komen kwam niet aan. Een kwartier na de 0-1 viel de 0-2 en nog voor rust viel ook de 0-3. SC Woerden zette daar zelf één kans tegenover, deze uitbraak resulteerde helaas niet in een goal.

Een kwartier na rust kreeg Excelsior een penalty en deze werd benut, waardoor de stand op 0-4 kwam en de wedstrijd wel gespeeld was. Mede door de vele wisselingen en het warme weer werd de kwaliteit van het spel steeds minder en kwam Woerden er nog twee keer gevaarlijk uit. Helaas resulteerde dit niet in goals, waarna Excelsior een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot gooide met de 0-5.

Zaterdag speelt Woerden op eigen veld een oefenwedstrijd tegen VVJ uit Utrecht. De aanvang is 15.00 uur (!).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden