Organiseer een activiteit tijdens Week Tegen Eenzaamheid


'Samen sterk tegen Eenzaamheid!'
'Samen sterk tegen Eenzaamheid!' (Foto: Pixabay)

Organiseer een activiteit tijdens Week Tegen Eenzaamheid

Woerden - Stichting Thuis Woerden en Hart voor Woerden trekken dit jaar gezamenlijk op om de Week Tegen Eenzaamheid te organiseren in de gemeente Woerden. De Week Tegen Eenzaamheid is van donderdag 1 oktober tot en met donderdag 8 oktober. Organisaties die een activiteit willen organiseren in de Week Tegen Eenzaamheid kunnen zich melden.

Vorig jaar hebben 40 betrokken organisaties een fantastische Week Tegen Eenzaamheid georganiseerd in Woerden. Met in totaal 65 verschillende activiteiten voor alle doelgroepen/leeftijden waar ongeveer 800 bezoekers aan mee hebben gedaan.

Stichting Thuishuis Woerden heeft de afgelopen 2 jaar het initiatief genomen voor deze week en zal ook dit jaar weer meedoen. Gezien de hoeveelheid uren en het organisatiewerk dat erbij komt kijken zal Hart voor Woerden meedraaien in de organisatie.

Oproep
Organisaties worden van harte opgeroepen om een activiteit te organiseren in deze week. Dat kan door een reguliere activiteit open te stellen voor nieuwe, eenmalige deelnemers, door een extra activiteit te organiseren specifiek voor deze week. Alleen met elkaar kunnen we een verschil maken in eenzaamheid binnen de Gemeente Woerden.

We leven op dit moment met de beperkingen door corona, wat een activiteit organiseren uitdagend kan maken. En ook is onbekend hoe het virus zich de komende maanden zal ontwikkelen. Toch laten Hart voor Woerden en Thuishuis Woerden zich niet stoppen om een Week tegen Eenzaamheid te organiseren. Juist nu veel mensen aan huis gebonden zijn en eenzaamheid op de loer ligt, is er behoefte aan contact, ontmoeting en verbinding. Aan organisaties wordt daarom gevraagd creatief na te denken over wat er wel zou kunnen: iets buiten, in kleinere groepen, met 1,5 meter afstand, 1 op 1, middels kaarten, oproepjes, iets online. De week is er voor iedereen, van jong tot oud. Want eenzaamheid komt helaas in alle levensfasen voor.

Organisaties die mee willen doen aan de Week Tegen Eenzaamheid kunnen zich melden bij coordinator@thuishuiswoerden.nl of 06 83405125. Hart voor Woerden en Thuishuis Woerden denken graag met organisaties mee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden