De column van Mirte Damen: De kater komt later!

Hey Mirte, zeiden de vrolijke levensgenietende buurmannen toen ik maandagavond het gras van de Nassaukade op liep. Ze hadden een geweldige dag gehad op het water en hadden een heerlijk rondje Nieuwkoop gevaren. Ze waren net terug en zaten na te genieten met een pilsje in de hand. Wat zijn de wateren van en rondom Woerden toch fantastisch!

Soms besef ik het zelf niet eens meer. Een goede vriendin uit Amsterdam vertelde mij het nog zaterdagavond. Wat is het hier geweldig, ik wil hier komen wonen!! Wat zou het toch mooi zijn als alle bruggen richting en vanaf Utrecht open kunnen, zodat de echte pleziervaart naar onze stad kan komen! Pas dan heeft de Rijngracht ook echt zin. Dan vergroten we de haven zodat passanten ook kunnen overnachten. Nu zijn we nog steeds een eindstation voor deze pleziervaart. En dat is zo jammer, want dit zou het toerisme een enorme boost geven.

Inmiddels scheuren er twee idioten keihard over het water in hun zodiakjes en krijg ik de neiging om hun bootjes met een bazooka gelijk te elimineren! Deze klootzakjes gaan echt te ver, hopelijk pakt de politie ze aan. Mocht u ze tegenkomen, pak je mobieltje en film het! Ik was deze keer net te laat. Want deze gastjes en hun ouders verdienen echt hoge boetes. Levensgevaarlijk wat ze doen! Ze zouden maar één jonge zwemmer over het hoofd zien. Hallo vaarbewijs??

Inmiddels zijn mensen mij al voor geweest en hebben flink huisgehouden bij de verkeerde zodiakjes! Stelletje eikels! Blijf met je poten van andermans spullen af! Kom op je mag het denken van die bazooka want denken staat vrij. Maar dan ook nog lekker bootjes gaan lek steken... Je bent echt gestoord als je dat doet. Hopelijk vindt men de dader of daders. Het slopen van andermans spullen vind ik zo ontzettend laf!

Terug naar het genieten van mijn uitzicht op de Singel. Er komen twee suppers voorbij. Hoe ontzettend gaaf dat je nu ook kunt suppen op de Woerdense Singels bij Go Sup Woerden. Zo leuk om te doen op de grachten!! We hadden natuurlijk al de geweldige scheepsjongens met hun bootjesverhuur, partyship de Sweet Caroline en haar kleinere zusje en nu ook bij de Blauwe Meije op De Meije kun je geweldige fluisterbootjes huren. Mocht je zelf geen bootje hebben dan is dit zo de moeite waard. Woerden en het Groene Hart bekijken vanaf het water is geweldig! Check anders even bij het VVV kantoor in het kaaspakhuis op de Emmakade of op de site van beleefwoerden.

Ik hoop voor de slachtoffers van de kapot gemaakte zodiakjes dat de dader of daders zo stoer zijn om zich te melden omdat deze schade zo groot is. En voor de ouders van de lokale idiootjes met bootjes, dat ze gaan beseffen dat hun kind een potentiële lul in de dop is en dat een ongeluk nu een kwestie van tijd is voordat hun kind in een dader is veranderd. Want je laat met je volle verstand een kind niet alleen met een zware machine kloten op het water. En besef goed: de kater die komt altijd later! De vrolijke levensgenietende buurmannen gaan daar ten positieve morgen wellicht last van hebben ;-)

Door Mirte Damen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden