Er was weer 'Pracht op de gracht'


Watermuzikant Reinier Sijpkens uit Utrecht speelt in zijn bootje de Notendop met zijn miniatuur kerkorgel en trompet al ruim 25 jaar op de grachten van diverse steden. Foto: Anita Esteie
Watermuzikant Reinier Sijpkens uit Utrecht speelt in zijn bootje de Notendop met zijn miniatuur kerkorgel en trompet al ruim 25 jaar op de grachten van diverse steden. Foto: Anita Esteie (Foto: )

Er was weer 'Pracht op de gracht'

Woerden - Na de eerste verrassingseditie op zaterdag 18 juli, was het afgelopen weekend twee keer raak met 'Pracht op de gracht' door de singels van Woerden. Zaterdagavond in de vorm van Glamourgirl (dj) met de Miss Bunty als MC en de percussionist Cherokee. En zondagmorgen vaarde watermuzikant Reinier Sijpkens door de Woerdense singels om de stad en de mensen een aubade en een serenade te geven. Initiatiefnemers Jessica Rateland en Mirte Damen hopen op verbinding in de samenleving.

"Het doel is verwondering en even fijn vermaak met muziek te brengen in de anderhalve meter maatschappij. Dit tot maximaal 22.00 uur in de avond. Maar het kan ook bijvoorbeeld een klassiek orkestje zijn of een pianist in de ochtend of middag," aldus Jessica en Mirte. "Pracht in de gracht zorgt voor verwondering, even genieten, even mee dansen. We zorgen voor een uniek vrolijk hier en nu moment. Het creëert verbinding in de samenleving hopend dat de rest van Nederland ziet wat er wel kan in plaats van wat er niet kan."

"Een mooie manier om te laten zien dat Woerden super mooi is op het water en dat wij als artiesten samen met bedrijven en de gemeente woerden iets moois kunnen doen in deze donkere tijd waar juist lichtpuntjes nodig zijn. En mensen mogen laten genieten ondanks alles (het heftige) in de afgelopen maanden."

De initiatiefnemers vinden het fijn om als stad positiviteit, diversiteit en eenheid uit te stralen en te laten zien dat er dus nog wel wat kan en mogelijk is. "Juist nu kunnen hopelijk ook andere Pracht in de gracht overnemen. Om het samen toch leuk te hebben in één van de raarste tijden die wij meemaken. Want ja deze tijd is hard en zwaar en wellicht ook eenzaam. Maar daarom staan we ook op het water vanavond. Om mensen toch even te verbinden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden