Foto:

Bijna 150 jaar oude foto's uit Woerden

Woerden - Speuren door de Woerdense archieven is altijd leuk om te doen. Je komt stokoude beelden tegen en soms hele leuke verhalen. Dit keer vroegen wij ons af wat nu de oudste foto’s van Woerden zijn. En waar kun je dat nu beter vragen dan bij het streekarchief. Zij stuurden twee foto’s die bijna 150 jaar geleden zijn gemaakt in Woerden.

De twee foto’s zijn allebei gemaakt in 1871, 149 jaar geleden. Op de vergeelde foto zie je de Rijn in de binnenstad vanaf de Visbrug in westelijke richting. Als je goed kijkt zie je rechts een wit pand. Dat is de oude herberg De Dubbele Sleutel, die in 1918 werd vervangen door een nieuw gebouw (en dat later weer werd gesloopt). Rechts op de foto zie je ook de Sint Jansbrug (die ook niet meer bestaat).

En hoe kan het ook anders: de andere foto is gemaakt tijdens de Koeiemart op woensdag 25 oktober 1871. Je ziet het westelijke deel van de Voorstraat dat bomvol staat met koeien. Heel vaag kun je de Rietvelderpoort (ook wel Leidsepoort) zien rechts op de foto. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden