'Gemeente Woerden plaatst groene daken op bushokjes.'


Foto: Alex de Kuijper

'Gemeente Woerden plaatst groene daken op bushokjes.'

Bushokjes Jozef Israelslaan, Station en Klaverweide voorzien van een groen dak. 

WOERDEN - Op 12 en 13 augustus zijn drie bushokjes in Woerden voorzien van een groen dak. In samenwerking met de JCDecaux hebben de bushokjes bij de haltes Jozef Israelslaan, Station en Klaverweide een groen dak gekregen. Hiermee wil de gemeente aandacht vragen voor meer groene daken in de gemeente. 

Een groen dak heeft vele functies en is goed voor het milieu. Zo geeft het verkoeling op warme dagen, voorkomt het wateroverlast, zuivert het de lucht en vergroot het de biodiversiteit. Met de huidige hittegolf en de steeds heftiger wordende regenbuien in ons land biedt een groen dak op veel gebieden voordelen. Wethouder Bolderdijk was zelf aanwezig bij het plaatsen van het groen dak op het bushokje bij de halte Jozef Israelslaan: “Het belang van groene daken is inmiddels een feit. Door de bushokjes te vergroenen, willen wij dit als gemeente nog maar eens benadrukken. Niet alleen de inwoners dragen hun steentje bij, maar ook de gemeente en haar partners.”

Uitslag bewonerspoll 

Bushalte Klaverweide is via een poll op Facebook en Woerden.nl door inwoners van de gemeente als winnaar uit de bus gekomen. Dit bushokje heeft daarom als een van de drie haltes een groen dak gekregen. Ruim 60 procent van de inwoners die hebben gestemd, verkozen deze halte boven halte Eilandenkade. De overige twee haltes zijn met zorg geselecteerd door JCDecaux en de gemeente. Niet elk bushokje is namelijk geschikt voor het aanleggen van een groen dak.

Subsidie voor een groen dak op eigen woning

Inwoners van de gemeente Woerden kunnen in aanmerking komen voor een subsidie voor het aanleggen van een groen dak. Het te subsidiëren bedrag is afhankelijk van de grootte van het groen dak. Als inwoners willen weten of zij recht hebben op subsidie, kunnen zij terecht op https://www.woerden.nl/inwoners/subsidies/subsidie-voor-groen-dak. De subsidieregeling bestaat sinds 2019 en heeft dit jaar al gezorgd voor 1465 m2 aan groene daken in de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden