Foto:

Orgel Benefietmarathon 29 augustus Bonaventurakerk Woerden

WOERDEN - De organist van de Bonaventurakerk in Woerden, Geerten Liefting, geeft op zaterdag 29 augustus een concert van maar liefst 12 uur lang.

De Bonaventurakerk kent zware maanden door het Coronavirus; de kerk heeft tijden lang geen diensten kunnen houden en heeft zodoende in de afgelopen maanden weinig of geen inkomsten binnen gekregen, terwijl de kosten natuurlijk doorlopen.

Op een creatieve manier probeert de organist en locatieraad middels dit benefietconcert een mooi bedrag binnen te halen wat volledig naar de Bonaventurakerk zal gaan. 

Al jaren zijn er in deze kerk diverse orgelconcerten vanuit de stichting Bonaventuraconcerten, vaak ook in combinatie met andere instrumenten of andere kunstzinnige disciplines. Het fenomeen is niet dus niet nieuw, alleen een orgelconcert van een hele dag hebben we nooit eerder meegemaakt. 

Dit evenement moet gezien worden als een sponsorloop; een soort uitputtingsslag die geleverd moet worden door de organist om 12 uur een concert te geven, in de hoop op veel financiële steun van mensen

Het concert is van 10 u tot 22 uur, diverse orgels in de kerk worden gebruikt. 

Ieder uur zal er een ander soort concert zijn. Zo zal het ene uur er veel literatuur gespeeld worden, het andere uur zal er geïmproviseerd worden op een stomme film. Ook komt er een gregoriaanse schola die samen met de organist een concert verzorgen, maar ook zijn er diverse uren waarin het publiek een verzoek kan doen (denk aan een gezang, een lied, een psalm, een stuk gregoriaans die erg geliefd is). Ook zal er een concert ism met het Stadsmuseum Woerden. Er wordt tijdens dat concert verteld over kunstwerken, gemaakt door beroemde schilders uit Woerden, en op dit schilderij wordt vervolgens geimproviseerd door de organist. 

Ook zal er de mogelijkheid zijn om een improvisatie van een geliefd lied te kopen, dat kan in de zgn 'verzoekprogrogramma'- uren. Deze wordt na het concert op cd gebrand of in mp3 verstuurd naar de betreffende koper.

U bent van harte welkom bij een van de concerten, uiteraard ook de gehele dag, en uiteraard mag u ook dit project sponsoren als u toch liever thuis blijft of op vakantie bent. 

Binnenkort zal er op diverse plekken in en rondom de kerk een schema hangen met daarop de dag- indeling van de marathon.

Voor sommige concerten zoals het concert ism het Stadsmuseum, de stomme- film concerten en de solo- orgelconcerten zal een entreeprijs gevraagd worden van 8 euro per persoon. Ook is een dagkaart te koop van 17,50.

De verzoekconcerten (improvisaties op liederen) zijn gratis toegankelijk, maar we hopen uiteraard dat mensen dan ruim doneren in de collectezak/mand; het is immers een benefietconcert voor een goed doel..

10-11 u: Bach-ochtend concert. muziek van Bach vanaf de drie orgels van de Bonaventura11-12 u: verzoekprogramma12-13 u: solo-orgelconcert13-14 u: Filmconcert 'The Kid'14-15 u: verzoekprogramma15-16 u: Concert Woerdense Schilders, ism Stadsmuseum Woerden16-17 u: solo-orgel concert. Mystieke orgelklanken uit Frankrijk en Nederland17-18 u: verzoekprogramma18-19 u: Filmconcert 'Sherlock JR'19-20 u: solo-orgelconcert. werken van Franck, Widor, Andriessen, Pierné.20-21 u: Concert orgel/gregoriaans ism Gregoriaans Koor Utrecht21-22 u: Filmconcert 'The General' van Keaton.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden