Logo woerdensecourant.nl


De Woerdensche Column

De Woerdensche Column: Stemmingswisselingen

  Column

Ik vind het echt heel moeilijk op wie ik dit jaar moet gaan stemmen voor de komende tweede kamer verkiezingen. Heeft u hetzelfde gevoel op wie u moet gaan stemmen of op welke partij? Kiest u dan voor de eerste vrouw van de lijst of gaat u voor de lijsttrekker. Of kiest u stiekem voor die ene partij terwijl u de andere zegt.

Het bijzondere aan Nederland is dat we altijd moeten polderen oftewel 'water bij de wijn'. Iets met die 1.000 euro van Rutten 4 jaar geleden (even een zwart/wit voorbeeld). Nu krijgen we 500 euro van Pechtold. Ik hoor de Duitse Rundfunk leraar het allemaal al zeggen: JULLIE KRIJGEN ALLEMAAL 500 EURO!! Of toch niet... Weet je wat het is? Het wordt wel heel Amerikaans zo, echt alles over de top.

Alles gaat via spindoctors, alles is bedacht, bijna niets gaat meer spontaan. Niets wordt echt van uit het hart gezegd, want de peilingen, ik moet nog hier trollen daar trollen, die mensen beloof ik geld, die mensen besodemieteren wij nog even, dan gaan we toch niet naar een debat op tv... We horen nu alleen spindoctors praten en zien bewegende monden van lijsttrekkers als marionetten. Althans zo komt het op vele mensen en mij over: waar is het hart van de lijsttrekker? Ik bedoel echt de mens i.p.v. de politieke persoon. Ik wil graag een mens zien geen politieke machine. Geen antwoorden die al zijn voorbereid.

Ik wil graag echtheid. Wanneer staat er iemand op die zonder te polariseren veel stemmen krijgt? Alle trucs zijn nu weer geoorloofd en wij mogen stemmen. Stemmen op een stelletje vervelende mensen die ook nog vaak liegen en bedriegen, althans dat is het gevoel. Elkaar besodemieteren waar je bij staat. Er zijn ook echt wel goede politici, mensen met het hart op de juiste plaats.

Maar het is nu echt weer de apenrots van Den Haag! (ik vergat de slangenkuil) Verdiept u zich in wat u echt wilt? Begin bij kieswijzer/StemWijzer op internet. Beter nog lees eens de hoofdpunten van alle partijprogramma's. Ja het kost je een avondje. Maar je gaat er 4 jaar plezier van hebben. Mits jouw partij of partijidee nou net weer sneuvelt in de onderhandeling bijvoorbeeld met polderen. AAAHHH Jammer joh! Onvoldoende...

Het maakt mij echt niet uit op wie u stemt. Maar ga a.u.b. stemmen in maart. En probeer niet met boosheid te stemmen maar met je hart. Prettige wedstrijd! Een andere Martin zei ooit: I have a dream...

Martin Damen

Reageer als eerste
Meer berichten