Mirte Damen
Mirte Damen

Genieten van het rondje om de kerk

3 aug, 08:37 Column 620 keer gelezen

Wat heb ik enorm genoten van de Tour de France dit jaar. Beste Tour sinds tijden. En de Tour voor vrouwen vond ik geniaal. Ik hou van de koers. Wellicht komt het omdat mijn vader uit Roosendaal kwam (waar een criterium wordt gehouden). En ik toch een goede Brabantse opvoeding met liefde voor de wielerij heb gekregen en dat gemixt met Woerdens chauvinisme.

Ik genoot vorige week ook zo van het criterium daags na de tour in Boxmeer. En afgelopen maandag op afstand van de De draai om de kaai in Roosendaal. Het geweldige wielercircus met de criteriums na de Tour trekt weer door Nederland.

Dit doet mij denken aan vroeger (jaren 80). De Profronde van Woerden. En ook de Profronde van Kamerik. Ik stond bij mijn oma in de Beatrixstraat mijn held Phil Anderson aan te moedigen en had zelfs een petje van hem gekregen. Tja, je had natuurlijk Zoetemelk, de Kneet, Raas, en velen anderen, maar ik was fan van Phil Anderson. En die reed hier gewoon door de straten en om de kerk van Woerden. Helemaal uit Australië. Niet wetende dat hij gewoon in België woonde.

Iedereen van naam en faam is geweest hier in onze gemeente. Maar helaas zijn beide rondes voor de profs verdwenen. Ik hoop echt dat ze terug komen! Het was een feest voor boer, burgers en buitenlui. Natuurlijk hebben we de Kiremko nacht van Woerden! En die veldrit is echt fantastisch. Geweldig dat grote sponsors zoals BluePrint Automation, Groenendijk, Kiremko, en velen andere zich hier voor inzetten. En WTC niet te vergeten. Hopelijk gaat deze veldrit door dit jaar.

Maar hoe mooi zou het zijn als wij ook weer een echte profronde erbij krijgen! En ik weet echt dat het een zak geld kost. En een enorme organisatie.

Maar ik heb een ideetje. Noem het een proefballonnetje. Beste directie en marketing van de Eru, Grozette en lieve lieve Kaasboeren: wat dachten jullie van het enige echte Nederlandse prof. Kaas Criterium? Jullie hebben toch al een imperium, doe ons dan een criterium. Ik zet mijn geld dan op Floortje Mackaij en Ellen van Dijk.

En uit de hemel kijkt onze oud Woerdens olympisch kampioen Arie van Vliet toe en zag dat het goed was. Het rondje om de kerk.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Natuurlijk begraven wordt mogelijk in Woerden Algemeen 4 aug, 11:10
Afbeelding
Foutieve naam bij foto Jaap van der Does Algemeen 4 aug, 10:45
Afbeelding
Suppend Woerden verkennen Algemeen 4 aug, 08:32
Afbeelding
Kaartjes voor Woerdense Vakantieweek Algemeen 4 aug, 08:30
Afbeelding
Fortentocht door Altena Algemeen 4 aug, 08:25
Afbeelding
‘Wat als mijn tijd is gekomen?’ Algemeen 3 aug, 09:34
Afbeelding
Genieten van het rondje om de kerk Algemeen 3 aug, 08:37
Afbeelding
Lief en leed op de foto in de Betekenisweek Algemeen 3 aug, 07:39