foto: Carla Vermeend
foto: Carla Vermeend (Foto: )

De Woerdense Column door Mirte Damen: Komkommers en Klokkenluiden

  Column

In de weken van de komkommers en dit jaar eigenlijk nog meer van de courgettes, man wat word je daar mee doodgegooid (maar ze zijn echt lekker). Doen wij in Woerden aan klokkenluiden, klokkenluiden hier en klokkenluiden daar. En ik moest mijn column schrijven dus bij mij ging er ook een klok af (lees belletje).

Wat heb ik mij vermaakt om dit non-nieuws, want dat is het! Dat komt omdat er verder geen nieuws is en het uit het dorp (stad) komt. Oorzaak; er is te weinig onderzoeksjournalistiek! Dus gaat de gemeente dat subsidiëren. Waarschijnlijk zoeken ze een nieuwe Jaap den Ouden (voorheen in de buurt) of een nieuwe Alex Kok (Woerden TV). Of de journalisten van het AD die hebben echt het talent wel, maar een enkeling schrijft liever over eventuele verdachten met naam en toenaam in de krant. Doe effe normaal René C., ik wil echte onderzoeksjournalistiek! Ik denk aan een Dennis l'Ami (De Correspondent)! Stel je voor dat die anoniem onderduikt compleet onherkenbaar in de Woerdense Politiek! En dan met meerdere verhalen naar buitenkomt. Want het is nu zo erg stil! Veel te stil... Maar de klokken luiden nog steeds! Tja, maar het moet wel stiller!

Dus heb ik alle voors en tegens gelezen en mij werkelijk suf gelachen om de diverse reacties en denk tja 10 dB te hard is feitelijk 10 dB te hard. Moet je eens op een festival doen: 10 dB te hard dus i.p.v. 100 naar 110 dB. Als een festival dat doet dan zijn de rapen gaar.

Wat ik wil zeggen ik ben niet voor en niet tegen maar puur op de feiten het is te hard dus pech. Jammer, en door! Trouwens, tegenwoordig hebben wij allemaal telefoons, wekkers en klokkies. Dus we weten echt wel hoe laat het is. En de meeste Nederlanders kijken meer op Insta en Facebook dan naar de tijd. Bij een afspraak gaat gewoon het alarm af. En ik hoef eigenlijk ook niet te weten dat het spookuur is om 03:00 in de nacht. Gewoon de feiten alleen dus.

Maar hoe zit dat eigenlijk met de Petruskerk? Daar heb ik pas last van pffff... Wie gaat hier de klokkenluider zijn want dat kreng gaat ook echt veel te hard! ;-)

Ik ga zo pater Huub Spaan bellen en de gemeente of ze beiden de klokken midden in de nacht een uur kunnen laten luiden en speciaal voor Ellen van Dijk onze Woerdenaar (sorry Harmelen) de nieuwe Europese kampioen Wielrennen op de weg. Respect, hulde, kudos en dikke props!

En na dat uur luiden bel ik de klager op van deze grap en stel ik de ultieme sportvraag: Zo en wat gaat er nu door je heen!!? Ik roer nog even door mijn courgettesoepje, denk dat die zo klaar is.

Mirte Damen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden