Foto: Wikimedia Commons

Ontheffing 30 personen regel voor Pop-up theater Het Klooster locatie TechnoHUB

  Cultuur

Woerden - Het Pop-up theater van Het Klooster in de TechnoHUB (Industrieweg) is één van de 16 gebouwen voor concerten en cultuur in de regio die van de Veiligheidsregio Utrecht een ontheffing hebben gekregen van de corona-beperking van 30 toegelaten personen. Let op: deze ontheffing geldt dus niet voor de eigen locatie van Het Klooster aan de Wilhelminaweg. 

Per ontheffing wordt wel bepaald hoeveel personen per zaal een plaats kunnen krijgen, maar dit is nooit meer dan het maximale aantal van 250 personen.

Door de nieuwe coronamaatregelen mogen er in de regel in binnenruimten nog dertig personen aanwezig zijn. Voor gebouwen met een groot belang voor de regio kan een uitzondering gemaakt worden door een ontheffing te verlenen. De voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht is echter zeer terughoudend geweest met het verlenen van ontheffingen. Slechts 16 plaatsen voor concerten en cultuur in de 26 gemeenten binnen de veiligheidsregio hebben een ontheffing gekregen, waaronder dus het Pop-up theater van Het Klooster. 

Theater Het Klooster week deze zomer uit naar de TechnoHUB omdat de eigen theaterzaal door de coronaregels plaats biedt aan maximaal 45 mensen. In de TechnoHUB is ruimte voor 120 bezoekers. Zonder coronabeperkingen zou er in de eigen locatie van Het Klooster ruimte zijn voor 180 mensen. 

Voor het verlenen van de ontheffingen weegt een aantal criteria mee. Zo gaat het om plaatsen voor concerten en cultuur met een zo breed mogelijk, bestaand aanbod voor een zo breed mogelijk publiek. Ook de functie en de plaats van een gebouw in de regio worden meegewogen, zowel om regionale spreiding te genereren als om vervoersbewegingen te beperken. Vanzelfsprekend gelden de vaste regels om besmettingen met het coronavirus te voorkomen, zorgvuldig uitgezette routes door het gebouw, reserveringen en een vaste plaats voor elke bezoeker.

Welke 16 locaties hebben een ontheffing gekregen?

De Flint, Amersfoort
Fluor, Amersfoort
Sint Joriskerk, Amersfoort
Theater De Speeldoos, Baarn
Het Huis van Eemnes, Eemnes
Theater Aan de Slinger, Houten
Fulcotheater, IJsselstein
Theater De Kom, Nieuwegein
Jaarbeurs, Utrecht
TivoliVredenburg, Utrecht
Stadsschouwburg, Utrecht
De Paardenkathedraal, Utrecht
Theater Lampengiet, Veenendaal
Pop-up theater Het Klooster locatie TechnHUB, Woerden
Calypso Theater, Wijk bij Duurstede
FIGI, Zeist

Ook het Nederlands Film Festival in Utrecht kan doorgaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden