• Het anjerperkje langs de Oostsingel.
• Het anjerperkje langs de Oostsingel. Foto: Floris Bakker

Film Grenzeloos Verraad vertoond in AnnexCinema

Nieuws 760 keer gelezen

WOERDEN • Grenzeloos Verraad. Dat is de titel van de nieuwe Nederlandse oorlogsfilm, die zaterdag 17 juni gratis wordt vertoond in de Woerdense bioscoop AnnexCinema.

In de film speelt de Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg een hoofdrol. Mengelberg groeit op met een Nederlandse moeder en een Duitse vader. Binnen het Duitse leger staat hij bekend als ‘Der Fliegende Holländer’. Getroffen door een persoonlijk drama wordt hij overgeplaatst naar Nederland, waar hij een drastisch besluit neemt, dat grote gevolgen heeft en waarmee hij hoogverraad pleegt.

Het is de Stichting Veteranen Lopikerwaard gelukt om in samenwerking met AnnexCinema de film naar Woerden te halen. Er is een beperkt aantal zitplaatsen (100) in de bioscoopzaal. Daarom is het raadzaam voor veteranen en belangstellenden om zich van te voren aan te melden. Dat kan telefonisch via: 06-80080523 of per e-mail: info@veteranen-lopikerwaard.nl (maximaal twee kaartjes per persoon). De bevestiging die per mail wordt verstuurd, moet bij binnenkomst in de bioscoop worden getoond. De zaal van AnnexCinema aan de Rosmolenlaan 1 in Woerden gaat om 09.30 uur open voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. Deze speciale veteranenbijeenkomst duurt tot uiterlijk 13.00 uur.

Na de film gaat de groep naar het monument van de Woerdense wielrenner aan de Oostsingel. Daar zal burgemeester Victor Molkenboer samen met Bert Jansen, voorzitter van de Stichting Veteranen Lopikerwaard een anjerperkje onthullen. Harmonie De Vriendschap zorgt tijdens de ceremonie voor de muzikale omlijsting. De witte anjer is het symbool voor de veteranen. Door de aanleg van de witte anjerperkjes geeft de samenleving een blijk van waardering voor de missies die de Nederlandse militairen hebben uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Tiende editie Woerdens Bockbier Festival Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht vraagt weer aandacht voor lange remweg trams: meer dan 40 meter! Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Column Mirte Damen: Nacht van Woerden Nieuws gisteren
Afbeelding
'Laat natuur op Woerdense bastions met rust' Nieuws gisteren
Afbeelding
Bankje voor 'wandelstad' Woerden Nieuws gisteren
Afbeelding
Meer fietsen gestolen in Harmelen 112 gisteren
Afbeelding
Feestelijke finale Robs Kaastour op Kerkplein Woerden Nieuws gisteren
Afbeelding
Romaysa (15) houdt pitch over toekomst onderwijs Nieuws gisteren