• Mirte Damen.
• Mirte Damen. Foto: Carla Vermeend

Column Mirte Damen: Nacht van Woerden

Nieuws 1.539 keer gelezen

Over een maand is het weer zover. Dan ruik je de geur van snert en eten we in Woerden oliebollen, poffertjes en kristaljons. Over oliebollen gesproken, Bakkerij van Leeuwen staat ze toch echt weer te verkopen op Woerdse Mart vanuit de Grote Steeg (steeg om de hoek van de oude zaak bij de Havenstraat). Mensen, de Nacht van Woerden en Koeiemart zijn weer in aantocht. 

Geen Nacht van Woerden zonder grote sponsors. En daarom oprecht grote dank en hulde aan alle sponsoren en dan met namen aan: Kiremko, BPA, Groenendijk en ook Versluys Verkeerstechniek. 

Door deze bedrijven en vele anderen staat de top van de internationale veldrijders in Woerden. En vergeet ook de wielerclub WTC niet met al zijn vrijwilligers! Wat een geweldige hardwerkende lieve ploeg mensen is dat dan. Ook grote hulde en kudos voor jullie allen. Wij beleven door hen al vanaf 2001 een groot wielerfeest. 

Maar ook de horeca die zijn beste beentje voorzet. Overal is wat te doen en kunnen wij het leven vieren. Maar natuurlijk ook de boeren, de kermis, de jaarmarkt, de ondernemers van het Stadshart en de gemeente: iedereen zet zijn beste beentje voor om het dit jaar wederom tot een succes te maken. 

Zelf sta ik dit jaar in Bistro Lokaal samen met mijn lieve muziekvriend en fijne collega Gerard Ekdom en doen wij DISKOE. Dit wordt een avond zonder verzoekjes maar vol funky music. Denk maar North Sea Jazz en Ekdom’s funky music trip. Het is al zo goed als uitverkocht. 

Hier de dj set die hij live deed op North Sea Jazz 2023. Een super fijne funky set en 2 1/2 uur genieten.

Maar er is nog veel meer te doen op de Nacht van Woerden in de hele stad. De horeca pakt weer groots uit. Marco Mark in Mikey’s, De Jazzmeneer in Breuren en nog heel veel meer ook op het plein. Maar daar later meer over in de Koeiemart Koerant. Het wordt echt een dampende, warme nacht vol vermaak en na de Koeiemart dan, ja alleen dan, dan mag pas volgens oud Woerdense gebruik de kachel weer aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Zilveren steekspeld voor Woerdenaar Chris Schalkwijk Nieuws 30 nov., 13:51
Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Jiwa Nieuws 29 nov., 16:07
Afbeelding
Eerste roman van Marleen Mentink uit Woerden: 'Verborgen verdriet' Nieuws 29 nov., 16:05
Afbeelding
Nieuwbouw Huize Gaza in Harmelen wil maar niet vlotten Nieuws 29 nov., 16:02
Afbeelding
Bouwplan voor uitvaartcentrum valt slecht bij omwonenden Nieuws 29 nov., 15:55
Afbeelding
Top 2000 Quiz in Woerden Nieuws 29 nov., 15:54
Afbeelding
Explosie vernielt voorgevel van beautysalon in centrum Woerden Nieuws 29 nov., 08:40
Afbeelding
IJsbaan Woerden gaat zaterdag open Nieuws 28 nov., 08:50