• Een glas bockbier.
• Een glas bockbier. Foto: Vitaliy Pestov

Tiende editie Woerdens Bockbier Festival

Nieuws 1.487 keer gelezen

WOERDEN • Het Woerdens Bockbier Festival beleeft op zondag 1 oktober zijn tiende editie. In een ‘herfstige’ sfeer staan maar liefst achttien bierbrouwers op het Exercitieterrein hun bockbieren te promoten. 

Van elke brouwerij staat de brouwer, eigenaar of een medewerker achter de tap. Hierdoor heeft het festival een meer informatief karakter, mede doordat er wordt geschonken in proefglazen die bij de ingang te koop zijn. 

Er klinkt tijdens het festival live muziek en er zijn diverse gerechten verkrijgbaar die allemaal met of in bockbier zijn bereid, zoals frietje bockbier stoofvlees, broodje bockbier en bierbitterballen. Tevens is er een lokale bistro die broodjes pulled boar en curryworst (beide met bockbiersaus) van de barbecue verkopen. 

Proefglas
De entree voor het Woerdens Bockbier Festival is gratis. Om te proeven kopen bezoekers een proefglas en muntjes. Er wordt alleen geschonken aan bezoekers van 18 jaar en ouder. Er is ook een centrale bar aanwezig met fris, koffie en een glas wijn.

Het festival is een initiatief van Stichting Promotie Speciaalbier Woerden. Deze stichting, opgericht door de eigenaren van Drinkerij ’t Bierhuys uit Woerden, heeft tot doel het organiseren van evenementen om speciaalbier meer onder de aandacht te brengen van een groter publiek. En tevens het promoten van kleinere (regionale) streekbrouwerijen. Dit doet de stichting door het organiseren van het Woerdens Bockbier Festival en diverse andere proeverijen in het café en op locatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Zilveren steekspeld voor Woerdenaar Chris Schalkwijk Nieuws 30 nov., 13:51
Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Jiwa Nieuws 29 nov., 16:07
Afbeelding
Eerste roman van Marleen Mentink uit Woerden: 'Verborgen verdriet' Nieuws 29 nov., 16:05
Afbeelding
Nieuwbouw Huize Gaza in Harmelen wil maar niet vlotten Nieuws 29 nov., 16:02
Afbeelding
Bouwplan voor uitvaartcentrum valt slecht bij omwonenden Nieuws 29 nov., 15:55
Afbeelding
Top 2000 Quiz in Woerden Nieuws 29 nov., 15:54
Afbeelding
Explosie vernielt voorgevel van beautysalon in centrum Woerden Nieuws 29 nov., 08:40
Afbeelding
IJsbaan Woerden gaat zaterdag open Nieuws 28 nov., 08:50