• Locoburgemeester Arjan Noorthoek bracht felicitaties en een mand vol streekproducten bij het diamanten bruidspaar Jaap en Letta Van Vreeswijk-Grundmann.
• Locoburgemeester Arjan Noorthoek bracht felicitaties en een mand vol streekproducten bij het diamanten bruidspaar Jaap en Letta Van Vreeswijk-Grundmann. Foto: Paul van den Dungen

Locoburgemeester Woerden bezoekt diamanten echtpaar

Nieuws 1.130 keer gelezen

KAMERIK • Het echtpaar Van Vreeswijk-Grundmann heeft woensdagmiddag bezoek gekregen van locoburgemeester Arjan Noorthoek. Hij kwam het Kamerikse echtpaar feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Jaap van Vreeswijk (84) en Letta Grundmann (82) hadden hun eerste afspraakje op de allereerste Woerdense Vakantieweek. De twee kenden elkaar van gezicht, want Jaap werkte bij een aannemer op de Nieuwendijk in Woerden, waar Letta met haar ouders woonde. Nadat Jaap Letta had opgemerkt bij een uitvoering van muziekvereniging Nieuw Leven in Kamerik, hadden de twee hun eerste afspraakje op de Woerdense Vakantieweek in 1957. 

Kerst
Tegen de kerst stelde Letta Jaap voor aan haar ouders. Jaap werkte in de bouw, eerst als timmerman en later als uitvoerder. Samen met drie anderen bouwde hij in zijn vrije tijd vier huizen op rij in de Goudenregenlaan in Kamerik. Na twee jaar en drie maanden was het af en konden Jaap en Letta trouwen. Op 26 september 1963 gaven de twee elkaar het ja-woord. Ze wonen nog altijd in hetzelfde huis.

Er kwamen drie kinderen: Walter (1965), Wendy (1968) en Annet (1971). Inmiddels zijn er ook nog één kleinzoon en vier kleindochters. Jaap en Letta zijn echt verenigingsmensen. Ze zongen 20 jaar bij hetzelfde koor van de Hervormde Kerk in Woerden en speelde 32 jaar korfbal bij SDO Kamerik. Daarnaast zat Jaap 28 jaar bij de brandweer en was hij 65 jaar lid van Nieuw Leven.

Normaal
Door een herseninfarct op zijn 52ste moest Jaap stoppen met werken. Sindsdien is Letta zijn mantelzorger, maar ze vindt het gek om dat zo te noemen. “Het is normaal om elkaar te helpen.” Jaap en Letta zijn nog altijd gek op elkaar en stralen dat ook uit. Hun geheim? “We laten elkaar vrij, maar niet los”, aldus Letta. Jaap, die volgens zijn vrouw altijd optimistisch is: “We hebben altijd genoten en we hebben een mooie tijd gehad.”

Locoburgemeester Arjan Noorthoek feliciteerde het diamanten bruidspaar met een mand vol streekproducten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Zilveren steekspeld voor Woerdenaar Chris Schalkwijk Nieuws 30 nov., 13:51
Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Jiwa Nieuws 29 nov., 16:07
Afbeelding
Eerste roman van Marleen Mentink uit Woerden: 'Verborgen verdriet' Nieuws 29 nov., 16:05
Afbeelding
Nieuwbouw Huize Gaza in Harmelen wil maar niet vlotten Nieuws 29 nov., 16:02
Afbeelding
Bouwplan voor uitvaartcentrum valt slecht bij omwonenden Nieuws 29 nov., 15:55
Afbeelding
Top 2000 Quiz in Woerden Nieuws 29 nov., 15:54
Afbeelding
Explosie vernielt voorgevel van beautysalon in centrum Woerden Nieuws 29 nov., 08:40
Afbeelding
IJsbaan Woerden gaat zaterdag open Nieuws 28 nov., 08:50