• De overhandiging van de eerste kerstbomen vorig jaar aan burgemeester Victor Molkenboer.
• De overhandiging van de eerste kerstbomen vorig jaar aan burgemeester Victor Molkenboer. Foto: Paul van den Dungen

Startschot van jaarlijkse kerstboomverkoop; eerste boom naar Oekraïense vluchtelingen

Nieuws 346 keer gelezen

WOERDEN • Leden van de Woerdense serviceclub Tafelronde 185 overhandigen maandagochtend een kerstboom aan burgemeester Victor Molkenboer. Die schenkt de boom aan de Oekraïense vluchtelingen die in Woerden verblijven.  

De overhandiging is het startschot van de jaarlijkse kerstboomverkoop, beter bekend onder de naam ‘Goededoelenboom’. Dit jaar is het doel om mensen in beweging te krijgen. Zo hoopt Tafelronde 185 hoopt genoeg geld op te halen om vijf mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke week te bezorgen bij de Bibian Mentel Foundation. Daarnaast is het de bedoeling een elektrische duofiets aan te schaffen voor Stichting Fietsmaatje Woerden zodat vrijwilligers kunnen fietsen met eenzame (veelal oudere) mensen. 

Bewegingsklachten
Voorzitter Tim van Haperen, zelf fysiotherapeut, weet als geen ander wat het belang is van bewegen: “In mijn dagelijkse werk zie ik veel mensen met bewegingsklachten. Dat we nu twee doelen steunen die erop gericht zijn mensen in beweging te krijgen, motiveert mij om nog meer kerstbomen te verkopen!”, zegt hij. Het doel is om ook dit jaar weer rond de 12.000 euro op te halen voor de goede doelen.

Burgemeester Molkenboer krijgt altijd de eerste kerstboom overhandigd. Maar geeft deze door aan aan de vluchtelingen opvang voor Oekraïne tegenover het gemeentehuis. Er is zelfs een extra grote kerstboom gevraagd om buiten neer te kunnen zetten. Burgemeester Molkenboer: “Het is een klein gebaar naar de mensen die hier wonen en nog steeds niet terug kunnen omdat de oorlog met Rusland nog altijd voortduurt.” 

Traditie
Inmiddels is de ‘Goededoelenboom’ een Woerdense wintertraditie geworden. Voor het veertiende jaar op rij verkopen de heren van Tafelronde 185 Woerden kerstbomen vanuit de verlichte tent tegenover winkelcentrum Snel & Polanen.

De verkoop vindt dit jaar plaats op verschillende dagen en tijden: zaterdag 2 december (09.00 tot 18.00 uur), zondag 3 december (12.00 tot 17.00 uur), woensdag 6 en donderdag 7 december van 13.00 tot 20.00 uur en vrijdag 10 en zaterdag 11 december van 09.00 tot 20.00 uur. Online is de verkoop al geopend. Bestellen kan via de website. 

www.goededoelenboom.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 13 uur geleden
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 14 uur geleden
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 14 uur geleden
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05
Afbeelding
Singlereizen zijn actieve vakanties in groepen ingezonden mededeling 27 feb, 10:55
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop ingezonden mededeling 26 feb, 10:55
• Overtreding op speler van SC Woerden tijdens de wedstrijd tegen VEP.
VEP wint stadsderby van SC Woerden Sport 26 feb, 10:06