• IJsplezier voor jong en oud.
• IJsplezier voor jong en oud. Foto: Sylvia van Halm

IJsbaan Woerden gaat zaterdag open

Nieuws 215 keer gelezen

WOERDEN • De Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein gaat zaterdagmorgen 2 december weer open. Vanaf 09.30 uur kunnen schaatsliefhebbers op de ijsbaan terecht. 

Het wordt er weer ouderwets gezellig, met een strakke ijsvloer, vrolijke kerstsongs en sfeervolle (led)verlichting. Bijna drieduizend basisschoolleerlingen komen tijdens schooluren gratis schaatsen. Ze worden begeleid door jongeren van het Kalsbeek en Minkema College. Die vervullen op de ijsbaan hun maatschappelijke stage. ’s Avonds is de ijsbaan het decor voor de curlingcompetitie, die in Woerden wordt gespeeld met speciaal geprepareerde fluitketels. Buiten schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor iedereen op hockey- of kunstschaatsen. Die schaatsen kunnen op de baan zelf ook worden gehuurd.  

Verbinden
Met hulp van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren lukte het de Rotaryclubs Woerden en Woerden Oude Rijn ook dit jaar weer een baan van bijna 300 vierkante meter écht ijs neer te leggen in het stadshart. De baan is open tot en met zondag 7 januari. Doel van de Rotaryclubs is de Woerdense jeugd tot en met 12 jaar een paar uur ijsplezier te bezorgen. Maar vooral ook om Woerdense generaties met elkaar te verbinden: de kinderen die er (met ouders of grootouders) komen schaatsen, jongeren die er hun maatschappelijke stage vervullen, Woerdenaren van alle leeftijden die zich in de curlingcompetitie storten en vrijwilligers die dat alles begeleiden.

Op social media zijn al filmpjes te zien van teams die hilarisch hard aan het oefenen zijn voor de curlingcompetitie.  Vrije curlers kunnen nog een paar uur op de baan terecht. Reserveren voor vrij curlen kan door een e-mail te sturen naar: curling@ijsbaanwoerden.nl. Wie interesse heeft om vrijwilliger te worden op de ijsbaan, kan een kijkje nemen op de website. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te daar te volgen, of via Facebook en Instagram.  

www.ijsbaanwoerden.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 14 uur geleden
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 15 uur geleden
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 15 uur geleden
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05
Afbeelding
Singlereizen zijn actieve vakanties in groepen ingezonden mededeling 27 feb, 10:55
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop ingezonden mededeling 26 feb, 10:55
• Overtreding op speler van SC Woerden tijdens de wedstrijd tegen VEP.
VEP wint stadsderby van SC Woerden Sport 26 feb, 10:06