• Huize Gaza in Harmelen.
• Huize Gaza in Harmelen. Foto: Floris Bakker

Nieuwbouw Huize Gaza in Harmelen wil maar niet vlotten

Nieuws 982 keer gelezen

HARMELEN • Er moet snel duidelijkheid komen over de nieuwbouw voor Huize Gaza in Harmelen. Dat vinden de fracties van LijstvanderDoes en Splinter. 

Naast de bouw van appartementen voor bewoners die intramurale zorg (zorg binnen een zorginstelling, red.) behoeven, liggen er plannen voor de renovatie van de 17 aanleunwoningen. Zorggroep St. Maarten is tien jaar geleden al gestart met de ontwikkeling van dit project en heeft circa 18 miljoen euro beschikbaar gesteld om het hele project te verwezenlijken. Twee jaar geleden is ook het haalbaarheidsonderzoek afgerond. 

Klein en verouderd
Tijdens een rondleiding zagen raadsleden Herma Verbeij (LijstvanderDoes) en Femke Merel van Kooten (Splinter) vrijdag dat het gebouw zeer verouderd is en dat de kamers niet meer voldoen aan de huidige wooneisen voor verpleeg- en verzorgingshuizen. ‘De kamers zijn klein en verouderd en niet meer geschikt voor het verlenen van de intensieve zorg die de bewoners nodig hebben’, schrijven de twee. ‘Hoewel de medewerkers hun uiterste best doen om de situatie voor de bewoners zo goed mogelijk leefbaar te houden, hebben we gezien dat de verouderde situatie van het gebouw veel zorgen geeft en het welzijn van de bewoners in de knel komt.’

Wachttijden
Die bewoners komen voornamelijk uit Woerden en Harmelen en de wachttijden zijn lang. Zo staan er momenteel 110 mensen op de wachtlijst voor één van de aanleunwoningen. Vertegenwoordigers van Zorggroep St. Maarten hebben in het gesprek met de raadsleden aangegeven dat zij weinig urgentie ervaren vanuit de gemeente. Initiatieven voor nieuwbouw zouden stagneren vanwege een personeelstekort bij de gemeente. 

De partijen willen opheldering van het college en hebben daarom schriftelijke vragen ingediend. Tevens willen ze weten of b en w mogelijkheden ziet om tot externe inhuur over te gaan om het project alsnog uit te voeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 12 uur geleden
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 13 uur geleden
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 13 uur geleden
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05
Afbeelding
Singlereizen zijn actieve vakanties in groepen ingezonden mededeling 27 feb, 10:55
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop ingezonden mededeling 26 feb, 10:55
• Overtreding op speler van SC Woerden tijdens de wedstrijd tegen VEP.
VEP wint stadsderby van SC Woerden Sport 26 feb, 10:06