• Columnist Junior Brandenburg.
• Columnist Junior Brandenburg. Foto: Willem Jan Ritman

Column Junior Brandenburg: Jiwa

Nieuws 780 keer gelezen

Na bijna 8 jaar meninkjes spuien heb ik aardig wat persoonlijke gedachtes gedeeld, maar zelden iets prive. Die scheiding paste ook bij de lancering van de Woerdensche Column. Namelijk om het over Woerden in de wereld te hebben en er geen eigen promo-platformpje van te maken. 

Maar nu het einde nabij is, is er ruimte om nog wat uitsmijter-zielenroerselen te delen. Zeker omdat ik qua interesse voor mijn handelen en wandelen niet te klagen heb. Daarom besteed ik in deze column graag aandacht aan de meest gestelde vraag aan mij van de afgelopen maanden. Namelijk, waarom ben je gestopt met El Rey als restaurant? Met liefde leg ik dat persoonlijk uit, maar gezien het de gemoederen bezighoudt, licht ik het graag nog een keer collectief toe. 

El Rey kwam door creativiteit aardig uit corona. Het zijn de momenten waarop je merkt dat hard werken om te overleven daadwerkelijk loont. Een mooie nieuwe start dus vol met ambitieuze plannen, deels een nieuw team en een toekomst vol kansen. Die toekomst bleek echter nogal kort te zijn want achtereenvolgens besloten arbeidsmarktkrapte en de energiecrisis de boel flink te dwarsbomen. Het resultaat was dat ik El Rey als restaurant niet meer El Rey kon laten zijn. Te weinig dagen open kunnen en geconfronteerd worden met prijsverhogingen die echt niet doorbelast konden worden naar de klant. Eten en drinken bij ons was immers een tafel vol lekkers en gezelligheid. 

Tegelijkertijd waren Andrew en ik al een tijdje aan het filosoferen over een hoe we, als compagnons, Woerden konden verrassen met een echt vernieuwende horeca gelegenheid. Een plek waar je ongedwongen kan genieten van unieke en authentieke gerechten op hoog niveau maar waarvoor je geen stropdas om hoeft en ook niet je hele portemonnee moet omkeren. Een locatie waar drinken, eten en borrelen als van natuurlijk in elkaar verweven zijn. Waar je vrijblijvend aanschuift en waar je vooral wil blijven. 

Zoals het dan vaker gaat, was het logisch om het doodlopende pad van de ene deur te sluiten en een andere wagenwijd te openen. In het nieuwe bedrijf koken we en serveren we dagelijks weer met het grootste plezier met het team en maken we iedere gast blij. We bouwen aan een mooie nieuwe toekomst vol kansen. Van mijn meninkjes bent u weldra af, maar ik hoop u allen nog vaak te mogen begroeten bij Jiwa Social Club voor een gezellige middag of avond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 13 uur geleden
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 13 uur geleden
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 13 uur geleden
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05
Afbeelding
Singlereizen zijn actieve vakanties in groepen ingezonden mededeling 27 feb, 10:55
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop ingezonden mededeling 26 feb, 10:55
• Overtreding op speler van SC Woerden tijdens de wedstrijd tegen VEP.
VEP wint stadsderby van SC Woerden Sport 26 feb, 10:06