• Chris Schalkwijk krijgt de zilveren steekspeld van de gemeente Woerden voor zijn inzet voor het Thuishuis Woerden.
• Chris Schalkwijk krijgt de zilveren steekspeld van de gemeente Woerden voor zijn inzet voor het Thuishuis Woerden. Foto: Paul van den Dungen

Zilveren steekspeld voor Woerdenaar Chris Schalkwijk

Nieuws 912 keer gelezen

WOERDEN • Chris Schalkwijk (70) heeft woensdagavond in restaurant Loef & Lij de de steekspeld in zilver gekregen uit handen van burgemeester Victor Molkenboer. 

Schalkwijk is de afgelopen tien jaar actief geweest bij Stichting Thuishuis Woerden. Hij was medeoprichter en nam vervolgens de taak van penningmeester op zich. Behalve als penningmeester was Schalkwijk ook nog even voorzitter van de stichting. Aanvankelijk zou hij al eerder stoppen in het bestuur, maar omdat zijn ervaring, kennis en kunde nog goed gebruikt konden worden na een voorzitterswissel, was Schalkwijk bereid om langer te blijven. Nu alles weer stabiel is, kan hij zijn taken met een gerust hart loslaten. Woensdagavond was zijn afscheidsetentje van Stichting Thuishuis Woerden.

‘De 24 uur van Woerden’
De Woerdenaar zet zich ook al sinds 2011 in voor ‘De 24 uur van Woerden’: de tweejaarlijkse wandelestafette om geld op te halen voor mensen met kanker. Daarnaast is hij van 2005 tot 2016 actief geweest voor het Inloophuis Leven met kanker. Bij beide organisaties was hij ook medeoprichter en penningmeester. Bij de landelijke Stichting Thuis in Welzijn is Schalkwijk al sinds 2011 betrokken om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden.

Schalkwijk is ook nog bestuurslid bij basisschool De Keerkring (speciaal onderwijs) en de Sint Franciscusstichting. Daarnaast helpt hij ouderen bij het invullen van hun belastingpapieren. Uit al zijn vrijwilligerswerk blijkt duidelijk dat hij zich graag inzet voor groepen in de maatschappij die het moeilijk hebben. In 2015 heeft hij hiervoor dan ook al een koninklijke onderscheiding ontvangen. Nu is daar een gemeentelijke onderscheiding aan toegevoegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 15 uur geleden
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 15 uur geleden
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 15 uur geleden
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05
Afbeelding
Singlereizen zijn actieve vakanties in groepen ingezonden mededeling 27 feb, 10:55
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop ingezonden mededeling 26 feb, 10:55
• Overtreding op speler van SC Woerden tijdens de wedstrijd tegen VEP.
VEP wint stadsderby van SC Woerden Sport 26 feb, 10:06