• Mirte Damen.
• Mirte Damen. Foto: Carla Vermeend

Column Mirte Damen: Verandering

Nieuws 581 keer gelezen

Alles verandert, niets blijft hetzelfde. Ook al zijn sommige veranderingen heel klein en voor sommigen niet merkbaar. En anderen heel drastisch en heftig. Zo ook deze column, dit stukje ‘proza’ gaat veranderen.

De krant wilde graag neutraler worden, dus u bent van ons wekelijkse stukje straks echt helemaal verlost. Ik heb altijd gepoogd voor iedereen te schrijven. Soms kritisch, soms echt persoonlijk, soms iets anders, soms lief, soms ondeugend en soms een tikkeltje stout. Maar heb het altijd oprecht en met heel veel liefde gedaan. Maar ja het moet neutraler. Tja, neutraler? Uhm gender neutraler? Tja verandering... ik ben toch best daar een specialiste in geworden. Verandering is groei. 

Maar niet altijd was vroeger altijd alles beter in Woerden. Behalve de kerstverlichting in de stad die was mooier. Nou moet ik toch een ook zeggen dat het Kerkplein er echt geweldig uitziet. Tja verandering... Oooh en het parkeren in Woerden centrum dat was gratis. 

En straks gaat de tunnel bij het station dicht voor auto’s.. Dus moet je omrijden om in het centrum te komen. Dat is niet zo goed voor het milieu. Allemaal extra fijnstof. Tja verandering…. 

Ik snap dat verandering hoort maar dat is niet altijd beter of vooruitgang. Neem bijvoorbeeld hoe wij als mensen nu met elkaar omgaan. Het is zo veel meer afstandelijker geworden, noem het maar gerust kouder. Zie de uitslag van de verkiezingen en alle reacties op van alles en nog wat. Ik hoop oprecht dat we weer iets liever en socialer worden voor elkaar. Maar vooral ook voor jezelf. Leven en laten leven. Elkaar de ruimte geven om gewoon te zijn. Elkaar respecteren ongeacht geloof, ras, gender en seksualiteit. 

Je hoeft het niet altijd eens te zijn met elkaar. Dat is ook onmogelijk. Agree to disagree! Maar gewoon lief zijn voor elkaar kost helemaal niks. Het is echt gratis. En het is gewoon goed voor de stad en je buurt. Zoals de oud-burgervader van Amsterdam Eberhard van der Laan het ooit zei: ‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’. Dit zou in de stad Woerden echt beter moeten. Hierin kunnen wat leren van onze geweldige dorpen om ons heen zoals: Zegveld, De Meije, Kamerik en Harmelen. 

En nu snap ik goed dat te veel sociale controle ook niet fijn is. Ach mensen, het hele leven is één grote verandering. Maar wat ik niet zou willen veranderen is het kind in mijzelf. Dat dan weer wel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 13 uur geleden
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 13 uur geleden
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 13 uur geleden
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05
Afbeelding
Singlereizen zijn actieve vakanties in groepen ingezonden mededeling 27 feb, 10:55
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop ingezonden mededeling 26 feb, 10:55
• Overtreding op speler van SC Woerden tijdens de wedstrijd tegen VEP.
VEP wint stadsderby van SC Woerden Sport 26 feb, 10:06